Floor Thomasse
Floor Thomasse

Column Floor Thomasse: Klaar voor het seizoen!

Column

Elke maand deelt Floor Thomasse een aantal highlights uit haar ervaringen als ondernemersmanager in deze Blog.

Ondanks het matige weer, was Maart voor mij de start van het seizoen. De Toeristische Visie werd vastgesteld, het dorp werd extra schoongemaakt voor de seizoensstart, de strandpaviljoens staan weer en de eerste grote evenementen vonden plaats.

Toeristische Visie
Samen met verschillende bewoners, voorzitters vanuit Ondernemers Belangen Zandvoort (OBZ) en Zandvoort Marketing heb ik mee mogen denken over de Toeristische Visie voor Zandvoort. In deze klankbordgroep is zeer regelmatig afgestemd over de visie en keuzes die gemaakt zijn. De Toeristische Visie is een heel belangrijk document voor een groot deel van de ondernemers, omdat veel ondernemers hun geld verdienen aan toerisme (of aanverwante diensten). Op dinsdag 12 maart was ik samen met een aantal OBZ-leden aanwezig in de raadsessie en op dinsdag 26 maart heb ik de raadsvergadering waar de visie is vastgesteld, online met grote interesse gevolgd. Komende jaren zullen we hier met zijn allen de schouders onder gaan zetten. Vanaf deze plek wil ik Linda Demmers nogmaals hartelijk danken voor de prettige samenwerking.

https://zandvoort.nl/toeristische-visie-zandvoort

Seizoensschoonmaak Centrum
Ook dit jaar hebben we vanuit Actieplan Centrum samen met Spaarnelanden het centrum een extra seizoensschoonmaak gegeven. Spaarnelanden heeft speciaal de superstofzuiger GLUTON ingezet en ook de parkeervakken meegenomen. Een flink aantal ondernemers heeft zijn eigen stoep en gevel aangepakt. Een mooie en frisse start van het nieuwe seizoen.

Bedrijventerrein Noord
Op het bedrijventerrein spelen ook diverse uitdagingen, waar we graag gezamenlijk de schouders onder zetten. In maart schoof ik samen met Hanneke Mel, de voorzitter van de Vereniging Bedrijventerrein Zandvoort (VBZ) aan bij een online webinar over provinciale subsidie voor het toekomstbestendig maken van bedrijventerreinen. Omdat er nogal wat ontwikkelingen zijn in Noord, zijn we vooral geïnteresseerd in de ruimtebehoefte en -gebruik, energiebehoefte- en gebruik en tenslotte zou een parkmanager goed passen bij de behoefte aan een verbetering in de uitstraling (van de openbare ruimte). We gaan nu samen verder onderzoeken wat de provincie voor ons kan betekenen.

Hier kun je de webinar bekijken

Ondernemersfonds 
Ook voor het ondernemersfonds was het een belangrijke maand. De werkgroep doorontwikkeling Innovatiefonds heeft namelijk het voorstel gepresenteerd aan het college. Daar werd het nieuwe voorstel goed ontvangen, wat betekent dat we de volgende fase ingaan en toewerken naar behandeling in de gemeenteraad. Met het oog op alle mooie ambities voor Zandvoort (uit o.a. de toeristische visie) een goeie stap.

Voorstel Reclamefonds 

Ondernemersplatform Evenementen
Samen met ambtelijk collega’s Irma e Malou heb ik met veel plezier een slag gemaakt op het ondernemersplatform. Daar werken zij aan het beter ontsluiten van alle informatie over evenementen, zoals evenementenkalender, vergunningsaanvragen, subsidies en meer. Op korte termijn zal de pagina live worden gezet, houd het platform goed in de gaten.

Vastgoed-uitvraag: kans voor het centrum
Samen met mijn ambtelijke collega’s Arne en Jeroen en een groep van vastgoedeigenaren heb ik gewerkt aan een offerte-uitvraag voor een bureau om ons te helpen de kansen voor het centrum te gaan ophalen. Hoe zorgen we dat het centrum de uitstraling en het aanbod krijgt om jaarrond meer aantrekkingskracht te krijgen? En hoe kunnen we vastgoedeigenaren helpen met bijvoorbeeld de beste huurders te vinden of verbeteringen aan hun pand te realiseren? Dat zijn alvast een paar vragen die we beantwoord willen zien.

En ook (o.a.) nog dit:
Was er natuurlijk de heropening van Hotel Keur, de opening van de winkel van Juttersgeluk, Praatte ik verder met Alannah en Robert hoe we duurzaamheid meer onder de aandacht kunnen brengen, maakte ik kennis met een hotel-ondernemer-in-de-dop Joost Doevendans en met een vastgoedeigenaar, sloot ik aan bij het projectteam kiosken en het maandelijkse overleg tussen strandpachters en wethouder Hendriks, had ik contact met de Universiteit van Amsterdam m.b.t. het rondleiden van studenten en was ik bij de presentatie van de eerste plannen voor het Badhuisplein.

Floor Thomasse
Ondernemersmanager voor Zandvoort