Dansvoorstelling van de talentvolle Zandvoortse dansers
Dansvoorstelling van de talentvolle Zandvoortse dansers Foto: Heert-Jan van Keulen

Na nat begin werd Koningsdag zonnig feest

Actueel

Koningsdag 2024 kon niet slechter beginnen. De vrijmarkt was al vroeg ingericht en klaar voor een grote verkoopdag, maar iets na 08.00 uur begon het keihard te regenen, waardoor iedereen zijn handel onder plastic beschermde en snel een droog heenkomen opzocht. 

Op het moment dat de burgemeester en de nieuw geridderden op het bordes verschenen op het Raadhuisplein werd het droog en kwam er zelfs een flauw zonnetje tevoorschijn. Voorzitter van het organisatiecomité Lana Lemmens zorgde er als een ervaren presentator voor dat de aubade weer een succes werd. De Wapenzangers , aangevuld met de jeugdige zangertjes van basisschool De Zeevonk, zongen de Koning en de Koningin op waardige wijze toe. Daarna gaven de toppers van The Dance Academy een demonstratie van hun kunnen.


Na een ochtend vol regen kwam de rommelmarkt alsnog op gang - Foto: Heert-Jan van Keulen

Nadat de regen definitief ver weg leek, liep de vrijmarkt weer vol met koopgrage ouders en kinderen. Zo werd de markt alsnog een succes. Vanaf het bordes toonden leerlingen van de dj-school Beats at the Beach van Maxime IJgosse de hele middag hun talent met heerlijke muziek.

En dankzij de inzet van Zandvoortse vrijwilligers, waarvan zich op het laatst voldoende hadden aangemeld, kon het kinderfeest alsnog doorgaan met de vele speeltoestellen die op en rond het Gasthuisplein stonden opgesteld. Zelfs burgemeester Moolenburgh bewaakte een van de luchtkussens. Zo toonde Zandvoort zich weer van zijn beste kant!


Een van de vrijwilligers bij de kinderspelen was burgemeester David Moolenburgh - Foto: Heert-Jan van Keulen

Vanaf 13.00 uur werd de horeca wakker en kon het feest voor de dorstigen beginnen met live muziek en dj’s. Het Wapen had met ‘huiszanger’ Jeremy en Emile twee sfeermakers in huis. Opvallend was dat daar veel gezinnen bleven hangen. Dat kwam natuurlijk mede door de kinderspelen op het Gasthuisplein. In de Haltestraat kwam de live muziek wat later op gang, maar ook daar werd het heel gezellig. Zo presenteerden Anders, Zin en Fier maar liefst vijf zangers: dorpsgenoot Mauro, Tony Anderson, Mark Fledderman, Erik en Roy Meijaard. 

Laurel & Hardy scoorde twee keer; tijdens Koningsnacht met de zevenmans formatie Crush, inclusief twee zangeressen. Zaterdagmiddag trad volgens traditie Patrick van Kessel op, met een gastoptreden van burgemeester David Moolenburgh op bas. 

Zo werd Koningsdag na een valse start alsnog een gezellig feest voor jong en oud. 

Bekijk hier een fotocollage van Ruud den Boer:

Een van de vrijwilligers bij de kinderspelen was burgemeester David Moolenburgh
Na een ochtend vol regen kwam de rommelmarkt alsnog op gang
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding