Het grasveld naast P De Zuid moet worden aangepakt
Het grasveld naast P De Zuid moet worden aangepakt Foto:

Wethouder baalt van raadsbesluit over P-Zuid

Actueel

Wethouder Martijn Hendriks voorziet komend hoogseizoen tijdens drukke dagen grote problemen rond Parkeerterrein De Zuid. Door een besluit van de gemeenteraad kan het overloopterrein, dat wegens met asbest vervuilde grond voor bijna 1,4 miljoen euro wordt aangepakt, dan niet als extra parkeergelegenheid worden gebruikt voor ongeveer 500 auto’s. 

De gemeenteraad, die in twee vergaderingen ruim vijf uur debatteerde over P-Zuid, oordeelde dinsdag via een amendement dat de werkzaamheden via een mini-competitie moeten worden gegund aan een van de drie contractpartners van de gemeente.

Geen complex project

“Dat levert een vertraging van twee tot drie maanden op en dan is het seizoen voorbij”, aldus een teleurgestelde Hendriks. “Het kan ook zo zijn dat ze alle drie niet inschrijven en dan ben je nog verder van huis. Ik had graag snel afspraken gemaakt met een van de drie aannemers om voor half juli klaar te zijn. Het amendement heb ik op het punt van die mini-competitie ontraden omdat het financieel vermoedelijk weinig oplevert. Het is in principe geen complex project.”

Op het overloopterrein, dat gedeeltelijk aan de noordkant wordt gesaneerd, komen grasbeton stenen en gewone betonplaten. Het geheel moet zoveel mogelijk een groene uitstraling krijgen. “Daar ben ik het mee eens”, aldus Hendriks, “de gemeenteraad heeft op dit punt goed meegedacht, daar kan ik alleen maar positief over zijn.” 

Een behoorlijke verbetering zou ook de vernieuwde toegang (slimmer gebruik van nieuwe slagbomen) gaan vormen. “Dat hoort bij de opdracht en wordt nu dus ook vertraagd”, zegt Hendriks. “Mochten we inderdaad in die belangrijke zes tot acht weken hoogseizoen mooie dagen krijgen zie ik de files alweer staan op de Cort. van der Lindestraat en het zoekverkeer de Parkwijk in duiken. En dat leidt uiteindelijk weer voor veel overlast. Ik maak me op dat punt echt zorgen.”

Alternatieve parkeerplekken

Hendriks zal voor de komende zomer de schade zoveel mogelijk proberen te beperken door nieuwe (tijdelijke) mogelijkheden voor parkeren aan te wijzen. “We zijn nog in gesprek met het circuit over het gebruik van parkeerterreinen (P-Noord) en we kunnen wellicht wat auto’s kwijt op het terrein aan de Tolweg en naast de opvang voor Oekraïners aan de Noorderduinweg. Dat wordt nu onderzocht.”

De bewoners in de Parkbuurt en omgeving worden voor de zomer door middel van een brief nog op de hoogte gebracht van de vertraging en de consequenties daarvan.

Hans Botman