Mick Boskamp
Mick Boskamp

Column Mick Boskamp: Horror

Column

Eind juni is het weer feest in huize Boskamp. Dan ontvang ik in mijn woning in Noord vriend en Dj Misja Helsloot met gevolg. Dat gevolg bestaat uit zijn vriendin en een bevriend stel. Ze blijven dan bij me logeren. Zodat ze niet in een hotel hoeven tijdens het steeds groter groeiende Luminosity Dance Festival dat dit jaar plaats vindt van 27 tot 30 juni. 

Vorige jaren behoorde Misja met zijn ‘gang’ tot de bezoekers. Dit jaar treedt hij ook zelf op als Dj. Samen met zijn muzikale wederhelft Michael de Kooker. Want in een jaar tijd is de ster van het duo, dat zich Hel:sløwed noemt, rijzende en worden hun platen en remixen stevig gedraaid door de Armin van Buurens van deze betoverende dance wereld. 

Gisteren zocht ik op internet op wanneer het festival plaatsvindt zodat ik me geestelijk kan voorbereiden op hun komst. Ik mag dan wel als een jonge hinde door het leven dartelen, het feit blijft wel dat ik 67 ben, een leeftijd waarop je je toch stiekem over van alles druk maakt.

Ik tikte Luminosity in op Google en daar verscheen de hele Dj line up van de komende editie. Maar toen ik zag waar het plaatsvond, kon ik mijn ogen niet geloven. Daar stond het toch echt. Bij Bernie’s Beach Club.

Vanmorgen vroeg, vlak voor de deadline van deze column, ben ik even persoonlijk polshoogte gaan nemen hoe de vlag erbij staat bij Bernie’s. Geen vlag te zien dus. Het eens zo trotse Riche is nog steeds een bouwval. En daar vindt een van de meest bijzondere trance festivals ter wereld plaats. Hoe dan?

Het enige wat de organisatie kan doen, is de nadruk leggen op het feit dat Bernie’s een bouwval is, en dat het de bezoekers vrij staat om het horror pand tot op de laatste steen af te breken. Ja sorry hoor, maar dit is natuurlijk de aller slechtste reclame die Zandvoort kan hebben. Beelden van Luminosity gaan straks de hele wereld over en menig internationale kijker zal zich afvragen waar dat ingezakte gedrocht van een knibbel knabbel huisje toe dient. 

Ik had het al eerder geschreven. Dat ik het onbegrijpelijk vind dat het algemeen belang van Zandvoort als visitekaartje van de Nederlandse kust wordt verkwanseld. Ik ga niet met vingers wijzen naar de mensen die hier verantwoordelijk voor zijn. Ik weet niet eens wie hier verantwoordelijk voor zijn. 

Het enige waar ik naar wijs is het verpauperde pand aan de boulevard. Het pand dat iedereen kan zien die via de Zeeweg Zandvoort aan doet. Daar is met wat voor PR-offensief dan ook simpelweg niet tegen aan te boksen. 

Mick Boskamp