Afbeelding
Foto: Politie.nl

Haarlemse vechtjassen voorlopig niet meer welkom in Zandvoort

Actueel

Afgelopen weekend zijn bij een vechtpartij in het centrum twee Haarlemmers aangehouden. Zij hebben van de burgemeester een verblijfsontzegging van 12 weken gekregen, wat inhoudt dat zij tijdelijk niet welkom zijn in Zandvoort. Deze sanctie staat los van een eventuele veroordeling die volgt uit de strafrechtelijke vervolging door justitie. 

Bij de vechtpartij, die in de nacht van zaterdag op zondag rond 01.30 uur plaatsvond in de Haltestraat, heeft de politie moeten ingrijpen. De twee mannen werden aangehouden en hebben zich daarbij stevig verzet. De agenten werden beledigd, bedreigd en een agent raakte zelfs gewond nadat er een glas naar hem was gegooid. Deze agent moest naar de spoedeisende hulp voor behandeling aan zijn verwondingen.

Naar aanleiding van het orde verstorende gedrag heeft burgemeester David Moolenburgh tegen deze twee uit Haarlem afkomstige mannen een verblijfsontzegging opgelegd. Met ingang van woensdag 24 april is het hun verboden om gedurende de komende 12 weken in Zandvoort te zijn. Het verbod geldt voor zowel het centrum als de boulevard.

Burgemeester Moolenburgh geeft hiermee een duidelijk signaal af: “Ik vind het handelen van deze personen volstrekt onacceptabel. Iedereen is in onze mooie badplaats van harte welkom, maar bij geweld, en dan ook nog tegen een politieagent, trek ik een hele duidelijke lijn. Wie als bezoeker van Zandvoort hierbij betrokken is, komt het dorp voorlopig niet meer in.”

Het niet naleven van een verblijfsontzegging is een misdrijf. Daarop staan een gevangenisstraf, een werkstraf en een geldboete. Ook kan de burgemeester een nieuwe maatregel opleggen, bijvoorbeeld een langere verblijfsontzegging.