Mick Boskamp
Mick Boskamp Foto: Leela Hoelscher

Column Mick Boskamp: De Horror Garage (deel 2)

Actueel

In deel 1 schrijft onze columnist dat hij op basis van ervaringen met onze LDC parkeergarage inspiratie heeft gekregen voor een filmidee. Dat filmidee legt hij neer bij niemand minder dan regisseur Dick Maas. Hier is deel 2 van de ‘Horror Garage’:

Ik schreef in mijn e-mail aan Dick: 

‘Ik woon in Zandvoort, waar we sinds een behoorlijke tijd alweer een heuse ondergrondse parkeergarage hebben. En daar gebeuren rare dingen, Dick. Ik zal een paar voorbeelden geven. Ik heb een parkeerapp. En met die parkeerapp hoef ik geen kaartje te trekken bij het binnen rijden van de garage en gaat de slagboom voor me open. Alleen onze parkeergarage laat me er niet meer uit. Want bij het wegrijden blijft de slagboom dicht. Ik heb ook geen kaartje getrokken, dus ik zit muurvast. Achter me komen steeds meer auto’s te staan, die op een goed moment allemaal tegelijk beginnen te toeteren. Ik stap uit mijn auto en schreeuw: “IK KAN ER NIKS AAN DOEN. DE SLAGBOOM GAAT NIET OPEN!” Maar niemand die me hoort.

Okay, dat is al op zich, zelfs zonder een horror element, heel spannend. Maar het gaat verder: uiteindelijk word ik uit mijn penibele situatie gered omdat vier automobilisten verwoede pogingen doen om iemand van de parkeergarage aan de lijn te krijgen. Want bij de automaten waar je je kaartje uit krijgt als je inrijdt en in moet doen als je uitrijdt, zal er vast een knop zitten voor de hulplijn, maar die hebben deze 5 mensen (ik plus automobilisten) niet kunnen vinden.

Als je dat alles bij elkaar optelt, en je geeft er een Dick Maas saus aan, dan heb je goud in handen! Er schiet me opeens weer een horror-scene te binnen. Goed. Uiteindelijk kon ik wegrijden. Want we kregen eindelijk iemand te pakken die op afstand de slagboom open kon doen. Alleen werd ik door de parkeerapp niet afgemeld, want die zag niet dat een medewerker de slagboom handmatig had open gedaan. En die parkeeractie kon ik ook niet stopzetten. Inmiddels staat de teller op mijn parkeerapp op 149 minuten. Vermenigvuldig die tijd met de uurprijs van parkeren en je hebt een prijs die in geen enkele verhouding staat tot de tien minuten die ik in de garage heb gestaan.

Je zou haast denken dat die parkeergarage een ‘mind of its own’ heeft. En dat is precies waar jij goed in bent. De Lift in De Lift had ook een ‘mind of its own’ tenslotte. En die film bracht je wel eeuwige roem op!

Ik hoop, nee, ik ga er eigenlijk vanuit dat je hier iets mee kan. En als extraatje kun je me in Amsterdamned 2, die er dus echt aan gaat komen, gratis gebruiken als slachtoffer. En alles is goed. Je mag me onthoofden en vervolgens in brand steken, je mag mijn hart eruit laten trekken, je mag me vierendelen tussen vier Amsterdamse stadsautootjes, het is helemaal aan jou! Hoop dat ik een krabbel terugkrijg van je. Lieve groet, Mick.’

Hierbij de geweldige reactie van Dick Maas: 

‘Goed idee, Mick. Nog een beetje mager - zoals gewoonlijk ??. Ik ken die fratsen van parkeergarages ook. De Rokin garage vertoont ook kuren. Veelal ook met de liften. Stel je parkeert op het onderste niveau en de liften werken niet en de deur naar het trappenhuis is dicht... No way out! en dan gaat het licht ook nog uit en in het stikdonker hoor je water stromen, en ja hoor, in no time staat de garage onder water, en je ziet nog steeds geen hand voor ogen. Schreeuwende mensen, en kinderen natuurlijk ook... Er drijven blaffende honden langs... je probeert in paniek een uitweg te vinden maar in je rolstoel kom je niet snel vooruit... en terwijl het water stijgt begint het ontzettend naar benzine te ruiken, en die Tesla waar je op bent terecht gekomen begint te vonken, en dat is nog maar het begin...’

Mick Boskamp