Mick Boskamp met Govert en Monique de Roos
Mick Boskamp met Govert en Monique de Roos

Column Mick Boskamp: 2024

Column

2024 wordt het jaar van verbinden

Van een lieve ex, thans vriendin voor het leven, kreeg ik vorige week een appje waarvan ik 1 passage graag wil delen met de lezer… Ze schreef o.a.: ‘Voor iedereen fijne feestdagen met de mensen waar ze van houden en veel verbinding. Dat is voor mij nu een magisch woord, want alles lijkt te polariseren. Love you.’

Ik houd ook van haar, ook al zijn we geen geliefden meer. Je kunt het zien als dat onze relatie naar een ander niveau is gegaan. Het onlosmakelijke vriendschap niveau. De ultieme vorm van verbinden.

Niet alleen voor Dymphna, maar ook voor mij is verbinden het toverwoord voor 2024. Ik ga het niet meer over de corona-jaren hebben, maar daarin heeft de regering er een levensgroot aandeel in gehad dat mensen in Nederland werden opgesplitst in twee partijen. Onze lieve, prima burgemeester (nog een gelukkig 2024, edelachtbare!) zal hier als christendemocraat niet blij mee zijn, maar onze toenmalige minister Hugo de Jonge heeft zich schandelijk opgesteld door de gevaccineerden en niet gevaccineerden tegen elkaar uit te spelen en tegen elkaar op te zetten. Alsof het niet genoeg was dat er in Nederland zoveel kampen zijn, die lijnrecht tegenover elkaar staan. 

Nadat de Twin Towers waren gevallen, zei Bush: “You are either for us or against us.” Dat lijkt een moeilijke keuze, maar geloof me dat mensen die sneller maken, dan als ze een multiple choice vraag krijgen voorgelegd. Oh, het is dit of dat? Easy! Ik vraag me weleens af wat er mis is met het geen keuzes maken tussen het een of het ander. 

Ik vind het heel irritant van de so called wappies dat ze zoveel informatie de wereld in slingeren zonder echte, harde bewijzen. Want als je dan echt een keer met iets komt, gelooft niemand het meer.

En dat is koren op de molen van de overheid. Want naast dat ik niet goed word van veel wappies, word ik nog misselijker van de regering. Twee jaar eindredacteur van Maurice de Hond geweest. Van 2020 tot 2023. Dus dan weet je wel hoe ik daar ongeveer over denk.

In deze ga ik links noch rechts. Maar rechtdoor. En als we dat met z’n allen zouden doen, in verbinding, wordt het een super succesvol jaar. Vanuit de jaren 20 party in Amsterdam, bijgestaan door sterfotograaf Govert de Roos en zijn Monique, wenste ik de lezer alvast een happy 2024.

Mick Boskamp