Kelly en Misha voor hun grand café
Kelly en Misha voor hun grand café Foto:

Een date bij grand café Deight

Actueel

We maken kennis met twee jonge Zandvoortse ondernemers: Misha en Kelly Hormeno Aardewerk. Twee jaar geleden werden zij de trotse eigenaren van Grand Café Hotel Deight aan het Kerkplein. Sindsdien timmeren ze hard aan de weg om dit prachtige historische pand uit 1890 met respect voor het bestaande naar hun ideeën te restylen.

Het was een gewone avond op het terras van het toenmalige Grandcafé Hotel XL waar het idee van de overname ontstond. Het was midden in corona tijd en de horeca had het zwaar. Misha had op dat moment een goed lopend schoonmaakbedrijf, maar het stel besloot zonder twijfel een nieuw avontuur aan te gaan. Ze namen het stokje over van Misha’s oom en tante Mike en Hannie, de toenmalige eigenaren van XL.

“Op 1 juni 2022 opende Deight haar deuren. We hadden een vliegende start. Na een zware coronatijd was iedereen het thuiszitten zat en men ging weer naar buiten. Het terras en het restaurant zaten dagelijks vol en mensen gaven goed geld uit. We draaiden meteen overuren waardoor het verbouwen, restylen en opfrissen van het pand op de achtergrond kwam te staan. We hebben zoveel ideeën en inmiddels zijn we gelukkig hard bezig om die te realiseren”, aldus een gedreven Misha.

 

Originele naam

De naam Deight is een combinatie van de ‘D’ wat staat voor ‘date’ en van het huisnummer ‘eight’ (acht), waar het hotel/restaurant is gevestigd. Als je goed kijkt is het logo opgebouwd uit alle letters van de naam Deight. Deze zijn op een hele creatieve manier in elkaar gevoegd, zelfs zo artistiek dat als je het logo een kwartslag naar rechts draait het een wijnglas is. En niet alleen de naam is veranderd, ook het interieur heeft een geweldige transformatie ondergaan. 

Kelly: “Ik werkte al jaren bij het toenmalige XL en zag al helemaal voor mij hoe het interieur eruit moest gaan zien. De taupe en koper tinten stralen rust uit. De combinatie met het groen geeft het geheel een ‘touch off’ Hotel Chique. Iedereen die bij ons binnenstapt is enthousiast over de metamorfose. We hebben de oude doeken en ornamenten behouden, evenals de oude wandpanelen en de stenen vloer afkomstig van een kerk uit Frankrijk. Met ons nieuwe interieur willen we mensen een gastvrij en huiskamergevoel geven. Wij zijn tevreden als mensen zich hier thuis voelen. Het interieur is helemaal af, nu zijn de kozijnen aan de beurt.” 

Hotel en restaurant

Het hotel is de rode draad door het hele bedrijf. “We hebben negen verschillende hotelkamers. Er komen veel mensen van verschillende nationaliteiten, van jong tot oud. Het varieert van stelletjes tot een compleet gezin en voor mensen die alleen zijn hebben wij een eenpersoonskamer beschikbaar. De zomer is bij uitstek de meest drukke periode, we zitten dan iedere dag helemaal vol. Maar ook in de wintermaanden weten mensen onze toplocatie te vinden en zijn onze hotelkamers midden in het dorp erg gewild”, vertelt Kelly. 

Naast het hotel wordt er zeven dagen in de week met een fantastisch team hard gewerkt in het restaurant. Je kunt vanaf 08.30 uur terecht voor een goed ontbijt, een heerlijke lunch en een toegankelijk diner. Voor het terras is er in de zomer een vergunning tot 02.00 uur waardoor je tot in de late uurtjes kunt genieten van een hapje en een drankje. 

Misha vult aan: “Er komen al jaren vaste gasten naar ons restaurant waardoor we de dagkaart in zijn waarde hebben gelaten. Er kwamen onlangs Duitse gasten binnen die blij verrast waren door het vernieuwde interieur, maar meteen vroegen of we nog wel onze befaamde kaassoep serveren. Dat is zo’n voorbeeld; wat goed is moet je niet veranderen. We hebben wel een aanpassing aangebracht in de avondkaart. Die is uitgebreider, toegankelijker en van goede kwaliteit. We werken samen met wijnhuis Cordier waardoor we echt een hele mooie wijnkaart hebben en je krijgt bij ons een goed stuk vlees afkomstig van slagerij De Halte in de Haltestraat.”

 

Toekomstplannen

Er is veel mogelijk om een feestje te organiseren bij Deight. Denk bijvoorbeeld aan een verjaardagsfeestje of een baby gender. Uiteraard is er ook plaats voor serieuze aangelegenheden zoals een huwelijk, een vergadering of een condoleance. Het restaurant heeft een apart gedeeltwe met wat meer privacy waarvoor je geen huurkosten hoeft te betalen. Wil je toch meer ruimte? Het afhuren van de gehele ruimte behoort ook tot de mogelijkheden. 

Misha en Kelly besluiten: “In de toekomst willen we wat meer leuke, gevarieerde evenementen gaan organiseren. Op zaterdag 11 mei organiseren wij van 19.30 tot 22.30 uur een diner dansant met live muziek, tickets zijn 87,50 euro per persoon. Van 23.00 tot 03.00 uur is er aansluitend een Dance Party, iedereen is welkom en de toegang is gratis. Tot snel, tot Deight!”.

Chantal Emans

Het logo van Deight
Het fraaie interieur van grand café Deight