Anne van Azulan, en Mick Boskamp
Anne van Azulan, en Mick Boskamp Foto: Paul Aandewiel

Column Mick Boskamp: Azulan

Column

Na meer dan een jaar blijer dan blij een huidolie te hebben gebruikt, moet ik tot de bijzondere conclusie komen dat het beste verzorgingsproduct voor mijn gezicht uit Zandvoort komt. 

Toen ik in een vorig leven nog Neanderthaler was, had ik een speciale taak. Nadat ik voor alles ongeschikt bleek te zijn, vooral voor jagen, ook op vijanden, moest ik ’s nachts op de uitkijk (daarom ben ik ook teruggekeerd op aarde als o.a. nachtreporter). Overdag mocht ik dan een beetje slapen en begaf ik me tussen de vrouwen. Want hey, alle mannen waren weg! Al met al had ik een goed leven, maar ik was niet nou niet bepaald een alfamannetje. 

Zoveel reïncarnaties later, ben ik dat nog steeds niet. Misschien ken je parfumerie Hildering nog in de Kerkstraat. Daar was ik als puber al te vinden, geïnteresseerd als ik was in wat daar verkocht werd. Alle lekkere geuren in de wereld maakten daar samen een dansje in mijn neus. Bij Playboy was ik helemaal spekkoper, want daar kreeg ik die producten opgestuurd om te testen. Heel vervelend! Je kunt je dus voorstellen dat ik aardig op de hoogte ben van wat een goed product is voor mijn gezicht. 

Houd dat even vast. Ruim een jaar geleden kwam ik Wester en Anne tegen op straat. Hun dochter en onze dochter hadden van kleins af aan met elkaar op school gezeten alhier. Op mijn vraag hoe het ging, hoorde ik gelukkig alleen maar goede berichten. Anne, die jarenlang in de cosmetica werkte, vertelde dat ze een grote stap had genomen. Ze maakte een verzorgingsproduct op maat. Waarin alleen maar datgene zat wat jouw huid ook echt nodig had. Je snapt dat ik op dat moment 1 en al oor was. 

Toen ik een aantal weken later in haar kantoor op het landgoed Duinlust tegenover haar zat, somde ik op een goed moment op wat een product voor mijn gezicht zou moeten doen. 

Het is ruim een jaar later en het zwarte flesje van Azulan gaat overal mee naartoe. Wondermiddeltjes mogen misschien niet bestaan; dit product is dan wel de uitzondering op die regel. Ik heb wat ik altijd wilde, maar nooit kreeg: een matte en zachte gezichtshuid. Als ik jou was zou ik www.azulan.nl even lezen. Misschien krijg je geld voor Kerstmis. Dan zou ik wel weten wat ik ervoor ging kopen. In ieder geval een Zandvoorts topproduct.

Mick Boskamp