Mick Boskamp met Dj BOB
Mick Boskamp met Dj BOB

Column Mick Boskamp: Wat ik met mijn pensioen ga doen

Column

Aanstaande zondag 5 november word ik 67. Wat zal ik eens gaan doen met de rest van mijn leven?

Sowieso dingen blijven doen die ik leuk vind. Zoals blijven wonen in de Keesomstraat op een plek waar ik vanaf mijn balkon met een liaan naar de duinen kan slingeren. Ik heb het al eens gezegd: ik heb de mooiste tuin van Zandvoort, de mooiste en de grootste. En ik hoef ‘m niet te onderhouden! Ik moet er alleen maar verantwoord mee om gaan. Maar dat moet je eigenlijk met alles in het leven. Die tuin is trouwens zo groot dat ik er eindeloos kan wandelen en dat is weer een bijdrage aan gezonder oud worden.

Maar ik ga ook nieuwe leuke dingen doen en sowieso toedeledokie zeggen tegen werk dat me stress bezorgde. Met 1 uitzondering. Schrijven. Want dat is ook altijd stressen. Maar dat vind ik lekkere, lokale stress. Want als het stuk af is, en de deadline gehaald, dan heb ik geen stress meer. En toch… terwijl ik dit tik heb ik voor deze column bijvoorbeeld nog een kleine 20 minuten de tijd en als ik daarover heen ga, dan word ik gecanceld door onze uitgever en verdwijn ik geleidelijk in het niets.

Even zonder gekheid. In mijn leven kreeg ik vaak te horen dat ik een waanzinnige verkoper zou zijn. De opmerking ‘Jij kan een drol voor een gebakje verkopen’ kwam regelmatig voorbij in mijn leven. Maar dat is dus niet waar. Ik wil een gebakje verkopen dat niemand nog heeft geproefd. En als ze dat wel doen, dan willen ze nooit meer iets anders.

Toen ik zes jaar was, hoorde ik in 1963 The Beatles. Samen met mijn oma kocht ik bij Discotaria alhier de single From Me To You van The Fab Four en ik was voorgoed verslaafd aan muziek. Muziek en verkopen. Rara, wat zou dat zijn? Simpel. Ik ga er met die grote mond van me voor zorgen dat artiesten die naar mijn idee zwaar ondergewaardeerd worden uiteindelijk de aandacht krijgen die ze verdienen. Achter mij op de foto uit Londen staat de man die in de komende maanden gaat doorbreken als Dj. Hij heet Bob van der Linden, afgekort tot Dj B.O.B. en hij is buitenaards goed. En dat vind ik niet, dat is hij…

Ps. In Discotaria kocht Jan Rot, die helaas niet meer onder ons is, ook zijn 1e plaatje.