Mick Boskamp en Ronald Molendijk
Mick Boskamp en Ronald Molendijk

Column Mick Boskamp: Parade maken

Actueel

Toen ik vorig jaar november met pensioen ging, had ik me voorgenomen om in ‘beweging’ te blijven. En dat bedoelde ik zowel letterlijk, zoals fitness, lang wandelen, als figuurlijk, zoals geen geraniums in huis halen, want dan kun je er ook niet achter gaan zitten. 

Ik had me dus voorgenomen om te blijven werken. Niet voor een baas, maar voor mezelf. En dan alleen maar leuke opdrachten of fijne klussen aannemen. Ik weet dat het veel gevraagd is, maar het zou ook nog mooi zijn als een opdracht of klus op mijn bucket list zou staan.

En ja, hoor, wat dat betreft had deze mazzelaar al vrij vroeg in het jaar goed nieuws te pakken. Samen met top-Dj en meest geciteerde televisiepersoonlijkheid van Nederland, Ronald Molendijk ga ik optreden op de Zomerparade 2024. Die voorstelling met als titel Nightlife voor Dummies (of: hoe overleef je de dansvloer?) had ik als mailtje ingediend bij de keuzencommissie van de Parade. Typisch ik. Een uur voordat de deadline afliep voor het inzenden van een optreden-idee begon ik pas aan het bericht. Want toen wist ik dat er geen weg meer terug was en kreeg ik hyperfocus (zo werkt het vaak bij een ADHD’er zoals ik).

Een aantal dagen later kregen we een uitnodiging om bij de directie ons idee te komen vertellen. En daar hoorden we dat we zo goed als zeker tot de uitverkorenen behoorden. En dan heb ik het over muziekbandjes, trapezewerkers, zangers, jongleurs etc. etc. Mensen die zich deze zomer in de maanden juni, juli en augustus in warme tenten uit de naad zouden gaan werken. Levert het iets op? In ieder geval een spannend en tegelijkertijd opwindend gevoel. Niet voor niets staan Theo Maassen, Ellen ten Damme en Wilfried de Jong ook op deze Zomerparade met optredens. Staan op de Parade, het enige rondreizende theaterfestival ter wereld, schijnt een belevenis van de hoogste orde te zijn. 

We gaan het zien. Molendijk en ik trekken in ieder geval veel met elkaar op. Niet iedereen is op hem gesteld. In Shownieuws kan hij af en toe een harde noot kraken. Maar op de keper beschouwd vind ik wel dat hij vaak gelijk heeft. Daarnaast is hij privé gewoon een gouwe gozert. We groeien ook steeds meer naar elkaar toe. En dat is belangrijk als je zo’n 60 keer op de planken staat samen. 

Iets heel anders: weet je waar ik benieuwd naar ben? Welke nog levende Zandvoorters en niet levende Zandvoorters op de Parade hebben gestaan, die van start ging in 1990. Als je wat weet, mail me: mickrboskamp@gmail.com

Mick Boskamp