Mick Boskamp is in Cannes
Mick Boskamp is in Cannes

Column Mick Boskamp: Geen column deze week!

Column

Geen column deze week! Want ik ben in Cannes, het Zandvoort van Zuid-Frankrijk. Sorry daarvoor. Volgende week ben ik er weer.

Het zou super zijn geweest als je vandaag met me mee had kunnen wandelen over de beroemde Boulevard de la Croisette, langs het strand van Midi. Het zou een ware trip down memory lane geworden zijn. Daar, in het statige en vermaarde Carlton Hotel, sliep ik zo’n 24 jaar geleden op uitnodiging van Lancôme

Het beautymerk had daar tijdens het beroemdste filmfestival ter wereld enkele gesponsorde sterretjes rondlopen waarvan de namen me bijna een kwart eeuw later zijn ontschoten. Maar één gebeurtenis van toen kan ik me als de dag van gisteren nog herinneren. 

Natuurlijk had Lancôme ons niet voor niets over laten vliegen. De kamers in het Carlton Hotel wiebelen tijdens het festival rond de 2000 euro. En dat terwijl er veel eten was en heel weinig actie plaatsvond. En als er dan wat reuring was, dan gebeurde dat buiten het door het beautymerk geschreven script om. 

Zoals het moment dat ik in de lift naast Tom Cruise stond. Zoals je misschien weet uit voorgaande stukjes van me ben ik te hard op de wereld gezet waardoor ik een geringe lengte heb. Moet je voorstellen. Cruise, die het idee gaf de boel onder controle te hebben (Cruise control) kwam bij mij net tot onder het puntje van mijn neus. Als hij straks te oud is om een charmante hoofdrol voor zijn rekening te nemen, kan hij altijd nog als bijzettafeltje fungeren. 

Op dag twee ging het dan eindelijk gebeuren. Het journaille, inclusief ondergetekende, ging naar een film première toe. Een première van wat later bleek een Chinese kunstfilm te zijn. Al na een kwartier naar een trage rolprent te hebben gekeken, waar geen chocola van te maken viel, besloot deze AdHD’er in smoking te gaan smoken (ik rookte toen nog). Eenmaal buitengekomen, stak ik een sigaret op. 

Waar ik was met mijn gedachten toen ik die onder mijn voeten uitmaakte, weet ik niet meer. Maar wel weet ik dat ik die sigaret uittrapte op de meest beroemde rode loper ter wereld. Op de dag van de terugkeer naar Nederland zat het brandgat er nog steeds in. Wat ben ik blij dat ze de dader niet gevonden hebben. 

Nogmaals: sorry, dat ik deze week geen column heb. Volgende week beter.