Mick Boskamp
Mick Boskamp Foto: Paul Aandewiel

Column Mick Boskamp: Frisse start

Column

Gisteren was het dinsdag 9 januari en die dag hoop ik te onthouden als de dag dat ik weer tot leven kwam in 2024. 

Dat zit zo. Ergens in de loop van december gebeurde er iets dat een gevaar vormde voor mijn nieuwe leefstijl van gezond eten, goed slapen en veel wandelen & sporten. 

Het afgelopen jaar had die lifestyle me veel goeds gebracht. Langzaam maar zeker verloor ik de kilo’s die ik voorheen niet kwijtraakte. En wat ik erbij kreeg was meer energie en meer zin. Eindelijk had ik een meer componenten leefstijl gevonden die voor mij werkte. Eentje waarbij voeding het meeste effect sorteerde. En toen kwam het einde van 2023 in zicht. 

Na een hele hete zomer werd het opeens een hele natte herfst. Toen ik eeuwen geleden weleens hardliep vond ik het heerlijk om in de regen te rennen, maar tegenwoordig maak ik lange wandelingen van twee tot drie uur. Wandelen is op mijn leeftijd veel minder blessuregevoelig dan rennen, maar als het stortregent is deze bezigheid – anders dan joggen – een regelrechte gruwel. 

En hard regenen deed het best veel, de afgelopen weken. Zo hard dat gisteren verschillende waterschappen in het land noodpompen en gemalen hebben ingezet om waterlast en overstromingen te voorkomen. Daarom begon ik minder te lopen. 

Tegelijkertijd lagen de supers in deze periode vol met feestelijke lekkernijen. Tel daarbij op dat mijn geweldige sportschool Healthclub Zandvoort een tijdje dicht ging in verband met een uitbreidingsverbouwing en alle onderdelen voor een vette rode vlag dienden zich aan. Want opeens zei ik tegen mezelf: ‘Ik loop niet, ik sport niet. Dan kan ik de komende dagen ook wel wat lekkers en wat zoets kopen voor mezelf.’ 

Tot aan gisteren heb ik me overgegeven aan een interim levensteil. Met ‘ei’ in plaats van ‘ij’, want met mijn levensenergie ging het steil achteruit. Maar aangezien ik niet alleen lid van de Health Club ben maar ook van de Uitstellersclub, heb ik er een ruime maand over gedaan om eindelijk mezelf bij mijn nekvel te pakken om dit lijf naar de duinen toe te slepen. Het was steenkoud, maar oh wat voelde het binnen een paar minuten lekker om weer te wandelen! En dat is ook wat ik de lezer wens voor 2024. In beweging blijven. En goed voor jezelf zorgen. Dan komt de rest vanzelf. 

PS: Ik weet nog een leuke mop over uitstellen. Maar die vertel ik volgende week.

Mick Boskamp