Floor Thomasse
Floor Thomasse

Column Floor Thomasse: Veel energie in November

Column

Elke maand deelt Floor Thomasse een aantal highlights uit haar ervaringen als ondernemersmanager in deze Blog.

Heel veel leuke, inspirerende en interessante bijeenkomsten en ontmoetingen deze maand in Zandvoort. Er zat veel energie in deze maand, iedereen had er zin in, er is veel gebeurd.

Live-sessie Evenementenbeleid
Gemeente Zandvoort is het evenementenbeleid aan het actualiseren. Chantal Baas en Eduard Pieter Oud zijn hier met veel energie mee aan de slag. De ondernemers worden daar nauw bij betrokken, in gesprekken, in enquêtes en in bijeenkomsten. Tijdens een live-sessie hebben Chantal en Eduard Pieter de ondernemers helemaal meegenomen in wat ze allemaal al hebben opgehaald. Een leuke en inspirerende sessie, die ongetwijfeld veel nieuwe inzichten heeft opgeleverd.

Workshop Gastvrijheid (ZVM)
Gastvrijheid is een enorm belangrijk thema in Zandvoort. Het was ook het thema van de jaarlijkse ondernemersavond (waarover later meer). In de week voorafgaand aan die avond organiseerde Zandvoort Marketing opnieuw een gastvrijheidstraining. Joske Kuut heeft in een volle ochtend ontzettend veel tips en tricks en eyeopeners meegegeven aan de deelnemers. Leuk georganiseerd en een aanrader voor een volgende keer.

Nieuw strandpachtersoverleg
Eindelijk zaten wethouder Hendriks en de Vereniging van Strandpachters weer eens met elkaar aan tafel. De start van een nieuwe reeks strandpachtersoverleggen, waarin de ondernemers samen met de wethouder en zijn ambtelijke team kijken naar de toekomst van het strand en de paviljoens (en niet alleen naar de dagelijkse uitdagingen in de zomer). Fijn dat deze start weer is gemaakt, vanaf januari komen we weer maandelijks bij elkaar.

Rondje schouwen met Ron
Samen met Ron Kaales heb ik een deel van de actualisatie van de schouw uit werkgroep Actieplan Centrum (zie vorige maand) op me genomen. Met onze blik vooral op de bestrating en stoepen, hebben we elkaar wat beter leren kennen. Het was leuk om eens een rondje met Ron te doen.

Ondernemersavond – ondernemer van het jaar
Een iets andere opzet dan anders, met een inhoudelijk gedeelte dat verre van droog of saai was. Gastvrijheidsgoeroe (of moet ik gastvrijheidscabaretier zeggen) Milo Berlijn hield een wervelende en bijzonder grappige monoloog waarbij hij vele ondernemers een spiegel voorhiel. Er werd hardop gelachen en naderhand nog over nagepraat. Het was de 10 genomineerde ondernemers voor de (meest gastvrije) ondernemer-van-het-jaar-bokaal allemaal gegund, maar de ondernemende en gastvrije ondernemers van Filoxenia gingen er met de prijs vandoor. 

En ook nog dit:
Wederom een overleg Actieplan Centrum waarin Zandvoort Marketing een superleuke presentatie gaf, doorgepraat over het innovatiefonds, OBZ-overleg en een (strategisch) overleg met de grote partijen. Met Peter Tromp en de gemeente gekeken hoe we de decoratie aan de tuidraden kunnen realiseren. Met bestuur van het bedrijventerrein bij wethouder Hendriks aangeschoven voor overleg over mobiliteit en bereikbaarheid. Samen met bestuur van OBZ een vliegensvlugge zienswijze geschreven op het voornemen van Haarlem om de 0-emissiezone uit te breiden. Met mijn ambtelijk collega Arne het jaarplan voor 2024 gemaakt, nader kennisgemaakt met Ellen van De Haven om eens door te praten over de zakelijke markt en met Gillis de podcast geëvalueerd (ja graag door, maar in een andere vorm).

Tot snel. 

Floor Thomasse