Het grasveld naast P De Zuid blijft komende zomer nog afgesloten
Het grasveld naast P De Zuid blijft komende zomer nog afgesloten

Parkeerterrein De Zuid zit deze zomer nog zonder overloopterrein

Actueel

Waar de wethouder al bang voor was, is nu bevestigd. Komende zomer kan geen gebruik worden gemaakt van het overloopterrein naast parkeerterrein De Zuid. Totdat de werkzaamheden kunnen beginnen zal het terrein afgesloten blijven.  

Vorig jaar werd tijdens werkzaamheden asbest op het terrein gevonden. Sindsdien is het grasveld afgezet met hekken, in afwachting van maatregelen. Wethouder Martijn Hendriks presenteerde een plan dat weliswaar door de gemeenteraad werd aangenomen, maar diezelfde raad eiste ook dat het via een mini-competitie moest worden gegund aan een van de drie contractpartners van de gemeente. De wethouder waarschuwde al dat dit een vertragende werking zou kunnen hebben en dat is nu uitgekomen. Zodra de procedure is doorlopen en bekend is welke aannemer de opdracht krijgt zijn we drie maanden verder. Vervolgens dienen er diverse vergunningen te worden aangevraagd, waardoor nu al zeker is dat komende zomer geen gebruik kan worden gemaakt van het overloopterrein. 

Alternatieve parkeerplekken in de nabije omgeving zijn er niet. Gekeken wordt of er tijdelijk bij het circuit en in Nieuw Noord parkeerplekken gecreëerd kunnen worden.  

Werkzaamheden
Het overloopterrein zal er na de werkzaamheden anders uit komen te zien. Zo komt er een extra ingang en uitgang met een slagboom erbij. De fietsenstalling die er nu staat wordt verplaatst om ruimte te maken voor deze doorgang. Het gebouwtje (het ‘wachtershuisje’) wat er nu staat, wordt vervangen. Dit wordt een kleiner hokje.
Op de ene helft van het terrein, aan de zuidkant, komen betonplaten te liggen. Aan de noordkant, op de andere helft, komen grasbetontegels. Als scheiding tussen deze twee delen komen er plantenbakken met groen. De planning is nu dat deze werkzaamheden starten in het voorjaar van 2025.