Podcast De Drie Haringen met Marcel Busscher en Sander ten Bosch
Podcast De Drie Haringen met Marcel Busscher en Sander ten Bosch

#3 De Drie Haringen: het Zandvoorts Race Festival

Podcast De Drie Haringen

Het is nog een maand of drie tot de Dutch Grand Prix in Zandvoort plaatsvindt, maar de voorbereidingen al in volle gang. Niet alleen op het circuitterrein maar ook voor de festiviteiten in het dorp. In de podcast De Drie Haringen vertellen organisator Sander ten Bosch en ondernemer Marcel Busscher wat de kansen en de uitdagingen zijn voor Zandvoort.

Sander, met zijn jarenlange ervaring van o.a. de Sneekweek en de TT in Assen, ziet dat na de moeizame coronajaren er dit jaar veel belangstelling is van grote partijen. Hij moet ervoor zorgen dat in de week voorafgaand aan de race op 27 augustus, de feeststemming er goed in gaat zitten in Zandvoort. Overigens is de term ‘Zandvoort Beyond side events’ vervangen door ‘Zandvoort Race Festival’. “Dat is voor iedereen veel duidelijker te begrijpen en het dekt de lading perfect.”

Marcel, nationaal veelvuldig in het nieuws geweest met zijn ‘racecafé’ Rabbel, vertelt over de kansen die de Formule 1 aan Zandvoortse ondernemers biedt. “Al heeft natuurlijk niet elke ondernemer een goed weekend tijdens de Dutch Grand Prix, de spin-off voor de langere termijn is goud waard.”

Over een ding zijn de heren het eens: omdat Max Verstappen niet het eeuwige leven heeft en je nooit weet hoe lang het wereldevenement in Zandvoort blijft terugkomen, is het zaak om nu de vruchten te plukken en ervoor te zorgen dat het dorp ook klaar is voor een toekomst zonder Formule 1.

Het gesprek duurt ongeveer een half uur en wordt geleid door ondernemersmanager Floor Thomasse. Het is onderdeel van de ondernemerspodcast ‘De Drie Haringen’. Beluister de aflevering via Spotify door op onderstaande link te klikken. De voorgaande afleveringen zijn te beluisteren via Spotify, Apple Podcast, www.dezandvoortpodcast.nl of www.ondernemersplatformzandvoort.nl