Jan-Jaap de Kloet komt uit Wijdemeren
Jan-Jaap de Kloet komt uit Wijdemeren Foto: Marjolijn Lamme

Jan-Jaap de Kloet nieuwe wethouder voor OPZ

Actueel

Ouderen Partij Zandvoort (OPZ) heeft eerder vandaag Jan-Jaap de Kloet (61) als nieuw beoogd wethouder voorgedragen. Zijn portefeuille wordt dezelfde als die van Peter Kramer, die het college van burgemeester en wethouders op 1 maart jl. verliet. Dat zijn alle projecten gebiedsontwikkeling, vastgoedtransformatie en renovatie, en de Dutch Grand Prix Formule 1 / Circuit Zandvoort. 

De Kloet was van december 2016 tot en met juni 2022 als wethouder in de gemeente Wijdemeren in de Gooi en Vechtstreek onder meer verantwoordelijk voor ruimtelijke ordening. Momenteel is hij daar raadslid voor DorpsBelangen.

Burgemeester David Moolenburgh kent Jan-Jaap de Kloet uit de tijd dat hijzelf nog wethouder was in de gemeente Ronde Venen, evenals het naburige Wijde Meren, een gemeente met ongeveer evenveel water als land. Samen zaten ze onder meer in het Bestuurlijk Overleg Water AGV gebied (BOWA). “Ik ken Jan-Jaap goed en vind hem een voortreffelijk bestuurder”, aldus de burgemeester. Voor zijn bestuurlijke loopbaan was De Kloet ruim dertig jaar werkzaam in de journalistiek, voornamelijk voor De Telegraaf. Ook heeft hij enkele jaren een eigen mediabedrijf gerund.

“We zijn erg blij met de komst van Jan-Jaap naar Zandvoort”, aldus fractievoorzitter van OPZ Belinda Göransson. “Hij heeft de energie en de bestuurlijke ervaring die we zochten en kan mede daardoor snel aan de slag met de dossiers die er liggen. We hebben er alle vertrouwen in dat hij voortvarend de grote uitdagingen aanpakt waar Zandvoort voor staat. Met hem halen we een gedreven en verbindende bestuurder naar Zandvoort.”

“Er staat veel op stapel in Zandvoort en dat zie ik als een schitterende uitdaging”, aldus Jan-Jaap de Kloet. “Zo kan ik bijdragen aan de impuls voor de zo broodnodige woningbouw, met behoud van het karakter van de gemeente. En werken aan de uitstraling van Zandvoort. Daar word ik enthousiast van. Zeker ook door de combinatie in de portefeuille met de Dutch Grand Prix / Formule 1, een evenement waar wereldwijd de ogen van de racefans op zijn gericht. Daar zet ik mij volledig voor in. Altijd met de belangen van Zandvoort en zijn inwoners op de eerste plaats.”

Als de gemeenteraad daar in meerderheid mee akkoord gaat, zal Jan-Jaap de Kloet tijdens de raadsvergadering van 18 april officieel worden geïnstalleerd.