Afbeelding
Foto: aangeleverd

Waar moet je aan denken bij het huren van een kantoor?

Zakelijk

Ben je op zoek naar een nieuw kantoor? Of ben je pas begonnen en wil je jouw bedrijf vestigen in een kantoor? Dan zit je vast met vragen. Want hoe kun je dit het beste aanpakken? Waar moet je aan denken bij het huren van een kantoor? In dit artikel behandelen we de belangrijkste punten en helpen we je op weg bij het vinden van de perfecte kantoorruimte. 

Het financiële plaatje 
Allereerst is het belangrijk om het financiële plaatje kloppend te krijgen. Logischerwijs krijg je een hoop extra kosten wanneer je je bedrijf in een kantoor vestigt. Zeker wanneer dit nu nog niet het geval is. Denk alleen al aan de huur van het pand, maar ook aan de energiekosten, inrichting en eventueel extra personeelskosten doordat je meer man wilt inhuren. Hoeveel dit kost is voor een groot deel afhankelijk van de locatie. Een kantoor huren in Amsterdam is bijvoorbeeld duurder dan wanneer je dit op een minder geliefde plek doet. Weeg de voor- en nadelen goed tegen elkaar af. Je wilt immers wel goed bereikbaar zijn voor je medewerkers én klanten. Daarom heeft een centrale plek vaak de voorkeur. 

Wanneer je graag in een stad als Amsterdam wilt zitten, maar ook op de kosten moet letten, kan je als alternatief ook kiezen voor een full service kantoor. Dit houdt in dat het kantoor volledig is uitgerust en gefaciliteerd. Je betaalt dan een bepaalde huurprijs en hoeft je geen zorgen te maken over energiekosten of kosten voor de inrichting. 

Waarschijnlijk weet je ongeveer wel wat je maandelijks kunt besteden. Heb je geen idee? Dan is het slim om dit van tevoren uit te zoeken. Zo weet je zeker dat je enkel kijkt naar ruimtes die binnen jouw budget vallen. Hiermee voorkom je teleurstellingen als de huur uiteindelijk toch niet door kan gaan. Naast de huur zijn er ook nog een aantal andere aspecten om rekening mee te houden. 

Locatie van de kantoorruimte
Ook de locatie van de kantoorruimte is van belang. Het is belangrijk dat deze goed bereikbaar is. Zowel voor de medewerkers als voor jouw klanten. Bedenk daarom van tevoren goed waar jouw doelgroep zich met name gevestigd heeft. De meeste bedrijven kiezen ervoor om zich in de grote steden te vestigen. Zo is een kantoorruimte in Haarlem, Amsterdam of Utrecht bijvoorbeeld erg geliefd. 

Er kunnen verschillende aspecten van belang zijn bij het kiezen van de juiste locatie. Zet deze punten voor jezelf op een rijtje, zodat het makkelijker is om een selectie te maken.

Staat van de ruimte 
Het voordeel van het huren van een kantoor is dat er meestal al veel aan onderhoud is gedaan. Je zult weinig huurruimtes tegenkomen die in slechte staat zijn. Om dit te controleren, is het goed om dit van tevoren zelf te checken tijdens een bezichtiging en na te vragen bij de verhuurder. Wanneer je nog kleine aanpassingen aan de ruimte zou willen, zoals bijvoorbeeld meer vergaderruimte of andere wensen, kan je dit altijd aangeven. De meeste verhuurders zullen met je meedenken om samen tot een mooie oplossing te komen. Op deze manier kan jij jouw ideale kantoorruimte inrichten naar jouw wensen.