Ondernemersmanager Floor Thomasse
Ondernemersmanager Floor Thomasse

In volle vaart - Floor Thomasse

Column

Elke maand deelt Floor Thomasse een aantal highlights uit haar ervaringen als ondernemersmanager in deze Blog.

Omdat het seizoen alweer een beetje voor de deur staat is februari een drukke maand. Want, de strandpaviljoens bouwen alweer op, de voorjaarsvakantie is een eerste try-out voor het nieuwe seizoen. Zoals gezegd, er is veel te doen in 2023 en eigenlijk moet alles voor het einde van de lente klaar zijn. Dus, in volle vaart…

Ondernemersfonds
In februari en maart staat mijn agenda grotendeels in het teken van de doorontwikkeling van het Innovatiefonds. Er is in 2022 een voorstel opgeleverd door bureau Blaauwberg om het fonds verder te ontwikkelen tot een ondernemersfonds op basis van OZB (zie andere berichten op het platform). Ik was afgelopen weken volop bezig met het organiseren van de bijeenkomst op 14 maart, de communicatie rondom de bijeenkomst en het fonds, het sparren met de werkgroep over de inhoudelijke koers en het opnemen van de podcast over dit onderwerp.

Toeristische Visie
Er wordt een nieuwe toeristische visie voor Zandvoort geschreven. Dit is een ontzettend belangrijk stuk voor ondernemers, dus OBZ en ondernemersmanagement zijn stevig aangehaakt. Iedere maand sluit ik aan bij de klankbordgroep Toeristische Visie, die Linda Demmers (die de visie schrijft) leidt. We bespreken dit traject uitgebreid onder de OBZ leden en ook de grote partijen zijn hierin actief. Ik verwacht dat we de komende maanden tot mooie inzichten en uitkomsten gaan komen.

Seizoensschoonmaak Centrum
Begin maart zal er een extra intensieve schoonmaak van het Centrum plaatsvinden. Werkgroep Actieplan Centrum heeft dit geïnitieerd. Het idee is: laten we het seizoen fris en fruitig beginnen! Volgende week begint de actie, waarbij Spaarnelanden een extra intensieve reinigingsronde uitvoert en de ondernemers hun eigen etalage, terras en uitstallingen onder handen nemen. Monique en Peter (bestuursleden van OVZ en actief in de werkgroep) bedankt! Leuk dat jullie er zo mee aan de slag zijn.

Eerste OBZ en Grote Partijen overleg
Ook de overleggen zijn weer in volle gang. Elke 8 weken heb ik OBZ-overleg, waarbij alle voorzitters van de verschillende ondernemersverenigingen aanschuiven. Het overleg duurt 2 uur, waarbij in het tweede uur ook Wethouder Carree aanschuift. Het is een enorme drukte, met veel mensen en meningen, maar er komen altijd goede dingen uit. De dag na zo’n overleg staat bij mij in het teken van nabellen (‘Heb ik dat goed begrepen? Hoe nu verder?’) en acties uitzetten. Ook de grote partijen (denk aan Circuit, Palace, Casino, etc.) kwamen deze maand weer bij elkaar. Helaas was ik geveld door een griep die ochtend, maar ik begrijp dat het een goed overleg was met een mooie presentatie van Zandvoort Marketing en een interessante ophaalsessie voor de Toeristische Visie.

Podcast ‘De Drie Haringen’
Jup, deel 2 staat online. Ik had een leuk gesprek met Ifong Chi en Hanneke Mel over het ondernemersfonds. Gillis Kok heeft het gebeuren weer technisch begeleid en mij van het nodige advies voorzien. Het is echt een voorrecht om met zulke leuke mensen te mogen werken. Luister hier de podcast. 

En ook nog dit…
Gesproken over het verleggen van de strandafgang in Zuid, gespard over het ophangen van de tuidraden, overleg over mogelijkheid verduurzaming afvalinzameling, schouw gedaan in centrum om concrete vergroenkansen op te halen, subsidies verantwoord, met strandpachters gespard over het omgevingsplan strand, de nieuwe ondernemers van Lunchbreek gesproken, sessie over wijken en gebiedsopgave bijgewoond.

Het was weer een bewogen maand. Kom maar op maart, zin an!

Floor Thomasse
Ondernemersmanager

Dit maandelijkse blog verschijnt telkens als eerste op www.ondernemersplatformzandvoort.nl  
Ben je ondernemer en nog geen lid van het ondernemersplatform Zandvoort? Meld je dan meteen gratis aan en blijf op de hoogte!