KHN staat achter eigenaar Chin
KHN staat achter eigenaar Chin Foto: Gillis Kok

Regulier horecaoverleg voorlopig opgeschort

Algemeen

De regiomanager van Koninklijke Horeca Nederland (KHN), Ivo Berkhoff, heeft het reguliere centrumoverleg met de gemeente, handhavers, bewoners en ondernemers voorlopig opgeschort. De belangenorganisatie is het niet eens met de sanctie die burgemeester Niek Meijer discotheek Chin Chin heeft opgelegd naar aanleiding van de ongeregeldheden die in de nieuwjaarsnacht in de Haltestraat waren uitgebroken.

Regulier horecaoverleg voorlopig opgeschort

Berkhoff heeft het besluit om het overleg voorlopig op te schorten aan de burgemeester medegedeeld: “Als er één horecabedrijf is in Zandvoort dat 9 van de 10 keren aanwezig is geweest bij de overleggen, is het de Chin Chin. Zij hebben zich altijd constructief opgesteld, wetende dat zij van doen hebben met de meest risicovolle leeftijdsgroep in het uitgaansleven van Zandvoort. Lemmens heeft er in voortrajecten alles aan gedaan om te laten zien dat hij van goede wil is.;

De regiomanager van KHN vindt de toon van de brief waarin de sanctie wordt medegedeeld in het geheel niet aansluiten bij het constructieve overleg dat periodiek gevoerd wordt. “De brief doet wat mij betreft geen recht aan deze investeringen, samenwerking en verantwoordelijkheden van verschillende partijen. Het lijkt alsof hij nul credit heeft opgebouwd, dat kan toch niet waar zijn? Ik zou daarom graag een beroep doen op uw gezonde verstand en de zienswijze van Lemmens zeer serieus te nemen en vraag u om de uitstekende basis, die er tussen de drie partijen is, mee te wegen in het schrijven;, schrijft hij aan de burgemeester.

De opgelegde sanctie is vorige week ten uitvoer gebracht. Lemmens, die eerder al aangaf tegen de sanctie in beroep te willen, krijgt hiermee duidelijk steun van de KHN.