Chin Chin mag toch open blijven
Chin Chin mag toch open blijven Foto: zandvoortsecourant.nl

Chin Chin mag toch open blijven

Algemeen

Vrijdagmiddag heeft er een gesprek tussen burgemeester Niek Meijer en Bas Lemmens van de Chin Chin plaatsgevonden. Het resultaat is dat de discotheek in de Haltestraat open mag blijven. De Chin Chin heeft zelf met spoed maatregelen genomen om een verantwoorde, veilige situatie te creëren. De ordemaatregel om de horecagelegenheid tijdelijk te sluiten acht burgemeester Meijer daardoor niet langer nodig. 

Aanleiding voor de tijdelijke sluiting was een aantal ernstige geweldsincidenten in de nabijheid van de horecagelegenheid waarbij bezoekers en personeel van de Chin Chin betrokken waren. Eigenaar Lemmens erkent dat er fouten zijn gemaakt en beter had kunnen handelen. Een van de maatregelen is dat de bij de geweldsincidenten betrokken personeelsleden per direct niet meer werkzaam zijn in de discotheek.

In samenwerking met de politie en gemeente Zandvoort wordt er gewerkt aan structurele maatregelen voor veiligheid en rust in de omgeving van de Chin Chin. De gemeente heeft aangekondigd dat, vanwege de geweldsincidenten die hebben plaats gevonden, het horecasanctiebeleid zal worden toegepast.