Afbeelding
Foto:

Even aanbellen bij… Marielle O’Kelly - Spaargaren

Actueel

In deze nieuwe rubriek bellen we aan bij een bekende of nog niet zo bekende Zandvoorter. Zo krijgen we een divers beeld, levens- en geschiedenislessen uit alle buurten, hoeken én huizen van het mooiste dorp aan zee, Zandvoort. 

Deze keer heb ik aangebeld bij:
Marielle O’Kelly - Spaargaren, 46 jaar. Moeder van drie, echtgenote van Dan O’Kelly. Woonachtig in de Brederodestraat, Zandvoort Zuid. 

Wat doe je in het dagelijks leven? 
Ik heb een praktijk (www.inbalancebyme.com) waar ik o.a. Brainbalance coaching geef en alles op mentaal, fysiek en energetisch niveau je weer helemaal in balans breng. Ik gebruik de gouden driehoek formule: Mentaal BB Coaching, Fysiek door Transformational Cupping en Ademwerk en energetisch en spiritueel door Healings, waarbij de basis Reiki is. De afgelopen 20 jaar heb ik mijn eigen unique healing ontwikkeld.

Hoe lang woon je in deze buurt? 
Sinds het voorjaar van 2021. Hiervoor woonden we in Haarlem, daarvoor Amsterdam.

Waarom woon je graag in Zandvoort?
Door een ernstig ongeluk en lange intense revalidatie, moest ik Amsterdam echt uit. Te veel prikkels. We gingen naar Haarlem, daar ging ik revalideren, maar toen ik hersteld was, bleek dat echt niet mijn plek. We kwamen in Zandvoort uit en het was voor mij meteen een magische omgeving. Alles viel samen, het huis, mijn praktijk, de natuur. Het voelt zo goed.
Ik ervaar een continue verliefdheid voor Zandvoort. De energie, de zee, de vibes. Alles is er. Mijn man komt uit New York, Zandvoort heeft ook wat weg van Montauk, een kustplaats voor creatievelingen en surfers aan de zuidkust van New York.

Wat is er zo fijn aan Zuid?
Deze buurt is divers. Niemand is echt met elkaar bezig. Erg gemütlich. Er zitten veel pensions. En waar Amsterdam overspoeld wordt door ‘Rolkoffer Toeristen’, zijn het hier ‘FlipFlop Toeristen’. Echt hele relaxte mensen.

Wat kan er nog beter in deze buurt? 
In mijn buurt mis ik wel echt een goede sportschool. Eentje die alles aanbiedt. Van Yoga tot aan HIIT of Rocycle. Een mix van lessen en daardoor ook een mix van mensen. En ik mis ook een goede juice- dan wel salade bar.

Typisch Zandvoort is: 
Ik ben gek op de diversiteit in Zandvoort. Haarlem is best wel koude kak. Ik woonde in Oud West in Amsterdam, dat was ook lekker divers. Dat ervaar ik hier dus ook. En mensen zijn echt met het leven bezig. Er is continue goede energie.

Iedere Zandvoorter moet een keer: 
De balans tussen fysiek en mentaal en energetisch opzoeken. Zo zie ik investeren in jezelf zowel geestelijk als lichamelijk ook als groei. Ik krijg mensen uit heel Nederland in mijn praktijk, maar voor Zandvoorters bleek het in het begin nogal spannend om bij mij in de praktijk te komen. Toch merk ik nu dat ik steeds meer nieuwe mensen uit Zandvoort zelf aantrek.

Nieuwe dingen aangaan kost veel energie, maar zoals je ziet wat F1 Zandvoort al gebracht heeft aan nieuwe ontwikkelingen en groei, echt top. Ook de nieuwe tentjes worden in Zandvoort omarmd. Kijk maar naar wat de nieuwe eigenaren met Blue Zone hebben bereikt. En steeds weer nieuwe dingen toevoegen. En hoeveel mensen uit Zandvoort daar dagelijks komen nu.

Ik voel mij een echte Zandvoorter omdat:
‘Home is where the heart is’. Ik voel me één met de natuur hier en ik vind de mensen hier allemaal heel leuk.

Mijn levensles of motto is: 
Ik leef bij vertrouwen, eerlijkheid, balans maar ook echt verbinding aangaan met mensen. Het gunnen en helpen van mensen. Energetisch. Mensen in hun kracht weer zetten is mijn missie.

Mijn mooiste herinnering aan Zandvoort is:
Toen we in februari 2021 verhuisden (de corona periode) was er heel veel sneeuw gevallen. De verhuizing (mega groot) en al die sneeuw gaf in eerste instantie stress, maar toen we gingen wandelen kwam ik voor mijn gevoel in een heel magisch winterdorp te wonen. Die sneeuw, het dorp. Het was bijzonder om dat te ervaren.

Bij wie zal ik volgende week aanbellen?
Andries Bautista, personal trainer. Tijdens Corona trainde ik bij hem, hij bracht mij veel inzichten over Zandvoort en de mensen. Een verbinder tussen oude en nieuwe generaties.

 Isabelle Bolluyt

Heeft u tips bij wie ik aan kan bellen? Mail het de redactie en wie weet sta ik eerdaags op de stoep! info@Zandvoortsecourant.nl