Dierenasiel vanaf de duinen
Dierenasiel vanaf de duinen

Open dag Dierentehuis Kennemerland op 6 april

Actueel

Dierenliefhebbers opgelet! De leukste dag van het jaar komt er aan, de open dag van Dierentehuis Kennemerland op zaterdag 6 april. Die dag kan je rondlopen en een kijkje nemen in het mooie asiel, deelnemen aan allerlei activiteiten én er is een loterij.

In het asiel van de Dierenbescherming in de Keesomstraat zijn momenteel 14 honden, 6 konijnen en 32 katten aan het wachten op een herplaatsing. Het asiel vangt door het hele jaar heen dieren op die op of van de straat zijn opgevangen (zwerfdieren), dieren waar -door omstandigheden- afstand van is gedaan of de schuurdieren; dieren die bij broodfokkers zijn weggehaald en na een uitspraak van de rechter in het asiel worden opgevangen.

Amanda Goedemans, sinds 2016 werkzaam in het asiel, vertelt dat dit asiel veel succesvolle herplaatsingen kent. Zij zelf heeft ook haar hond uit dit asiel. Verder werken er naast Amanda nog 10 betaalde krachten en veel vrijwilligers, die de dieren hier liefdevol en deskundig opvangen. Tot afgelopen zomer was er ook een pension, maar vanuit landelijk beleid is er besloten dat er nu puur asielopvangplekken nodig zijn.

Vaak wordt er gevraagd om even een kijkje te mogen nemen bij de honden, katten en konijnen, maar dat levert normaliter veel stress bij de dieren zelf op. Daarom wordt het asiel elk jaar één dag volledig opengesteld om alle (nieuwsgierige) dierenliefhebbers te kunnen ontvangen. Op de dag zelf kan je er zelfstandig rond gaan lopen en kijken naar de binnen- en buitenverblijven, maar er zijn ook diverse activiteiten. De dieren die het meest stressgevoelig zijn zullen overigens apart gehouden worden.

Loterij

Het asiel draait naast vaste bijdragen ook op donaties. De zorg voor alle lieve dieren is namelijk erg kostbaar. Op de open dag is er dan ook een gesponsorde loterij waar prijzen te winnen zijn, maar ook voor het asiel zelf zo extra verdiend kan worden. En nog een belangrijke aanvulling, er kunnen nog prijzen en of (nette) knuffels worden ingebracht voor de loterij.

Verder is er die dag vooral voor de kinderen ook een springkussen, kleurwedstrijd én kan je mooi geschminkt worden. Maar is er ook een demonstratie van de hondenschool, is er iemand van de dierenpolitie en een hondengedragsdeskundige. Je kan je ook aanmelden voor een afspraak om je kat of konijn te laten chippen. Naast alle activiteiten zijn er ook kraampjes om spullen te kopen of iets lekkers bij de foodtruck te halen. Alle redenen om langs te komen dus!

De deuren gaan op 6 april open om 11.00 uur en sluiten om 16.00 uur. 

Voor meer informatie zie de website van Dierentehuis Kennemerland of hun Facebook of Instagram pagina.