Afbeelding

Winnaars van de Paulus Loot tekenwedstrijd

Actueel

‘Hoe zag Paulus Loot er uit?’ Dat was de opdracht die werd meegegeven voor de Paulus Loot tekenwedstrijd. Want vooralsnog weet niemand hoe deze voor Zandvoort belangrijke figuur eruit heeft gezien. Aan de tekenwedstrijd kon Jong en oud aan meedoen. Van elke leeftijdscategorie werd een winnaar gekozen. 

Dit jaar wordt het Paulus Loot jaar gevierd met allerlei activiteiten die te maken hebben met Paulus Loot, de koopman die in 1722 voor 10.000 gulden de ‘Heerlijkheid Santfort’ kocht. Wat niemand weet is hoe hij er uit zag. Daarom besloot het comité een tekenwedstrijd uit te schrijven. 

In totaal zijn ruim 300 tekeningen en kunstwerken ingeleverd. Allemaal hebben ze een plek gekregen in de Paulus Loot tentoonstelling in het Zandvoorts Museum. In juni gaat deze tentoonstelling, inclusief de tekeningen en kunstwerken, door in de Protestantse kerk, de kerk waar Paulus Loot begraven ligt. 

De jury heeft alle inzendingen bekeken en beoordeeld, waarna ze tot een uitslag zijn gekomen. Jurylid Hilly Jansen: “In de kunstwerken zien we dat er goed is nagedacht over het uiterlijk van de rijke koopman. Wat voor kleding had hij aan? Waren er toen kanten kragen en pofbroeken? Had hij een hoed op en zaten daar veren op of toch niet? Wat voor haar zullen we hem geven?”

Er zijn in drie categorieën winnaars gekozen: Categorie kinderen onder 12 jaar, categorie Jongerenwerk en categorie boven de 12 jaar en volwassenen. De winnaars zijn vrijdag uitgenodigd in het Zandvoorts Museum en krijgen een mooie cadeaubon en een set Paulus Loot ansichtkaarten.