Vlug Menswear presenteert uniek Paulus Loot shirt

Actueel

Burgemeester Moolenburgh is maandagmorgen in alle vroegte vanuit het gemeentehuis de straat overgelopen om bij Vlug Menswear het eerste Paulus Loot overhemd in ontvangst te nemen. Het shirt bevat de handtekening van Paulus Loot, die 300 jaar geleden de Heerlijkheid Zandvoort kocht. 

In dit Paulus Loot Jaar (het is precies 300 jaar geleden dat de Amsterdamse koopman de ‘Heerlijkheid Zandvoort’ kocht) vonden Ben en Dave Vlug het een mooi idee om speciale overhemden te ontwerpen en te laten maken. Het resultaat is een unieke gelimiteerde collectie van veertig shirts met daarin verwerkt de originele handtekening van Paulus Loot. Het worden er beslist niet meer. Dus wie dit collectors item zou willen hebben, moet snel zijn, want op=op.

Na het succes van hun circuit- en race-overhemden is dit Paulus Loot shirt de tweede grote stunt. Dave Vlug, die de herenmodezaak met zijn vader Ben runt, overhandigde het eerste overhemd persoonlijk aan de burgemeester. Dave had een speciaal gedicht gemaakt om de presentatie extra glans te geven. Dave: “Het overhemd is tot stand gekomen in samenwerking met Mike Weijman van het gerenommeerde Amsterdamse kledingmerk R2, die het heeft laten maken in een klein plaatsje in Italië. Omdat het zo bijzonder is heb ik het voor elkaar gekregen dat de oplage slechts veertig stuks is. Ik ben er trots op dat het zo bijzonder geworden is.”

Wat betreft de circuit- en race shirts, die liggen binnenkort ook weer in de winkel. Er is een speciale 2023-versie gemaakt en behalve overhemden zijn er ook weer circuitpolo’s verkrijgbaar. Dave: “Het succes daarvan is ongekend, zeker toen we ook nog eens in het 8 uur Journaal kwamen. Vanuit het hele land zijn de mensen er op af gekomen. We hopen dat de 2023-editie net zo’n succes wordt.”

Walter Sans, die het Paulus Loot Jaar in de gemeente Zandvoort begeleidt, is blij dat ondernemers inhaken op het thema. “We merken dat alle publiciteit rond Paulus Loot in Zandvoort is gaan leven. Er zijn allerlei activiteiten georganiseerd, waaronder een tekenwedstrijd, in het Zandvoorts Museum. De opdracht daarbij was Paulus Loot een gezicht te geven. Hoe zag hij er uit? Deze maand worden de winnaars bekend gemaakt.” Daarnaast is er een expositie zowel buiten als in het museum, zijn er ansichtkaarten te koop en in klein gezelschap is onlangs het graf van Paulus Loot in de Protestantse kerk met een camera bekeken. Deze zomer volgen nog meer activiteiten. Op 27 september, zijn verjaardag, wordt het jaar afgesloten. Zie ook www.paulusloot.online

Kees Rutgers

Burgemeester Moolenburgh was de eerste die bij Vlug een Paulus Loot shirt had besteld