Afbeelding

Hoe zag Paulus Loot er volgens jou uit?

Actueel

Op 6 november was het precies 300 jaar geleden dat Paulus Loot op een veiling de ‘Heerlijkheid Zandvoort’ kocht. Zandvoort was in die tijd erg arm. Paulus Loot bracht voorspoed naar wat toen ‘De verdoemde duinen’ werd genoemd. Tot 27 september 2023, zijn 350 jarige verjaardag, wordt op diverse momenten stil gestaan bij deze bijzondere historische figuur. 

Zo is er op dit moment een buitenexpositie bij het Zandvoorts Museum en is de originele kwitantie van de aankoop daar nog tot juni te zien. In de Zandvoortse Courant van week 10 wordt een update gegeven over de activiteiten rond Paulus Loot. Een daarvan is een tekenwedstrijd: hoe zag Paulus Loot er volgens jou uit?

Jouw kunstwerk in het museum
We weten nog steeds niet hoe Paulus Loot er uit zag. Er is geen portret van hem bekend. In samenwerking met het Zandvoorts Museum is er een leuke tekenwedstrijd. Download onderstaand tekenvel en geef jouw kunstzinnige uiting van hoe jij denkt dat Paulus Loot eruit zou hebben gezien.

Wil je liever schilderen, boetseren of knutselen, dan kan dat uiteraard ook. Er zijn mooie prijzen te winnen en een deskundige jury beoordeelt de portretten in twee categorieën: kinderen tot 12 jaar en iedereen boven de 12 jaar.

Je kunt het portret tot 1 april inleveren bij het Zandvoorts Museum. Vanaf 7 april is het dan te zien tijdens de nieuwe tentoonstelling ‘Beroemd in Zandvoort’. Jouw kunstwerk komt dus echt in het museum te hangen!Afbeelding