Afbeelding

Unieke ansichtkaarten 300 Jaar Paulus Loot

Algemeen

Je kunt nu zelf de kwitantie van Paulus Loot naar je vrienden sturen of ze welkom heten in onze verdoemde duinen! In de museumwinkel van het Zandvoorts Museum zijn vanaf woensdag 28 december prachtige ansichtkaarten te koop over Paulus Loot.

De Zandvoortse illustrator Joan Bergmans heeft een hele mooie set kaarten vormgegeven. Deze kaarten zijn verpakt in een papieren zakje met een origineel lakzegel.

De oplage is zeer beperkt en een must voor elke liefhebber van de Zandvoortse geschiedenis. Een zakje kaarten kost € 7,95 en is alleen bij het Zandvoorts Museum te koop. De opbrengst van de kaarten wordt gebruikt om nieuwe activiteiten rond Paulus Loot te organiseren.

In november was het precies 300 jaar geleden dat Paulus Loot op een veiling de ‘Heerlijkheid Zandvoort’ kocht. Zandvoort was in die tijd erg arm. Paulus Loot bracht voorspoed naar wat toen ‘De verdoemde duinen’ werd genoemd. Tot 27 september 2023, zijn 350 jarige verjaardag, staan we stil bij deze bijzondere historische figuur. Zo is er op dit moment een buitenexpositie bij het Zandvoorts Museum en is de originele kwitantie van de aankoop daar nu ook te zien.