admin
admin Foto: Expositie in Pluspunt

Yvon Schoorl exposeert bij Pluspunt

Algemeen

Yvon Schoorl exposeert bij Pluspunt

De Zandvoortse kunstenares en tevens lid van kunstenaarsvereniging BKZ exposeert met haar schilderijen van 5 januari tot en met 12 februari in Pluspunt in Zandvoort Nieuw Noord. Schoorl schildert vooral afbeeldingen van bekende Zandvoortse buurtjes en ze vindt veel inspiratie in de natuur en de kust.

Yvon Schoorl, geboren in Zandvoort in 1948, woont dicht bij de duinen en de zee en schildert met acryl en soms met olieverf. Van haar schilderijen maakt ze wenskaarten, die te koop zijn bij Hanneke Voit aan de Buureweg 1. Sinds kort zijn haar ansichtkaarten met Zandvoortse afbeeldingen ook te koop bij de Hema en de VVV in Zandvoort. Binnenkort verschijnt er weer een nieuwe verjaardagskalender.

Yvon vertelt: “Het tekenen en schilderen is nooit uit mijn leven geweest. Mijn opleidingen zijn L.O. Tekenen en Rijksacademie Amsterdam (1 jaar) en verder moet je het gewoon doen. Steeds weer iets nieuws beginnen. Nadat ik me jarenlang heb gespecialiseerd in de fijne schildertechniek, ben ik nu wat losser aan het schilderen. Tegenwoordig komt mijn inspiratie toch wel uit het leven aan de kust. Als lid van de Zandvoortse kunstenaarsvereniging BKZ doe ik altijd mee met ‘Place du Tertre’, een heel gezellige kunstmarkt in het centrum. Sinds kort heeft BKZ ook een ruimte in het centrum van Zandvoort, galerie ‘Wachtkamer 1e klas’, in de Jupiter Passage, op de eerste verdieping.”

De tentoonstelling van Yvon Schoorl is van 5 januari tot en met 12 februari op werkdagen tussen 09.00 uur en 17.00 uur te bezichtigen bij Pluspunt, Flemingstraat 55 in Zandvoort.