Lang Leve de Kunst met Karina Tan
Lang Leve de Kunst met Karina Tan

Lang Leve de Kunst, want kunst verbindt

Actueel

Samen met Pluspunt bieden vijf professionele beeldende kunstenaars van de zomer een fantastisch kunstproject met vijf verrassende kunstvormen aan. In twintig weken gaan ze aan de slag met een vaste groep van maximaal twintig deelnemers. De kunstlessen zijn bedoeld voor Zandvoortse senioren van 60+.

Het doel van het kunstproject is om verbinding te creëren. In twintig lessen leren de deelnemers elkaar steeds beter kennen tijdens alle disciplines die ze samen beleven. Immers kunst maken is verrijkend, brengt plezier en zorgt voor ontspanning. Ongeacht cultuur, taal en leefomgeving is het een bijzonder proces om bij het maken van kunst een stukje van jezelf te vinden, te verwerken of te uiten. Het kan zelfs helend zijn, want je kunt jouw levenservaringen en herinneringen erin verwerken.

Je werkt individueel maar het gezamenlijk delen van ervaringen, twijfels of enthousiasme speelt in dit project een grote rol. Hier wordt dan ook veel aandacht aan gegeven tijdens de lessen.

Kunstvormen

De kunstbeoefeningen die door vijf verschillende kunstenaars worden aangeboden zijn zeer gevarieerd. In juni start Annemarie Sybrandy, onder haar begeleiding ga je met stoeptegel-mozaïek het straatbeeld verfraaien. In haar eerste les maak je al een kleine kunsttegel. Regisseur, toneelspeler en schrijver Fred Rosenhart neemt je mee in zijn wereld. Met improvisatietoneel laat hij zien ‘dat het allemaal wel meevalt’. Het prachtige atelier van Ellen Kuijl is gevuld met bakken gekleurd glas en onder haar leiding maak je van stukjes glas een kunstig glasfusing-object. Samen met Karina Tan vorm je uit DAS klei losse elementen die vervolgens in een compositie geschilderd met acrylverf in een fotolijst verlijmd worden. Bij Donna Corbani krijg je als cursist alle ruimte om met tekenen en schilderen heerlijk te experimenten met acrylverf. De focus ligt op positieve emoties, verbeeld in kleur en in lijnen.

Het programma

Er wordt in vijf blokken gewerkt waar iedere deelnemer aan meedoet. Alle lessen worden in locatie Pluspunt gegeven alleen de glasfusing van Ellen Kuijl is in haar atelier. De twintig weken worden afgesloten met een eindpresentatie op 24 oktober. De bijdrage van dit unieke kunstproject is 50 euro inclusief materialen. Past dit niet in jouw budget maar wil je wel graag meedoen? Meld je dan toch aan want er zijn mogelijkheden om je hierin tegemoet te komen.

Voor meer informatie of vragen over het kunstproject is er op 30 mei van 13.00 tot 14.00 uur een informatiemiddag in Pluspunt. Aanmelden kan nu al via de balie van Pluspunt, Flemingstraat 55, tel. 023-5740330 of per mail naar Linda Oudendijk: l.oudendijk@pluspuntzandvoort.nl