Blije gezichten bij de uitreiking van de cheque aan Villa Joep
Blije gezichten bij de uitreiking van de cheque aan Villa Joep

Goede doelen spekkoper na geslaagde editie van de Zandvoort Circuit Run

Actueel

Maandagavond 17 april werd tijdens een feestelijke avond bij strandpaviljoen Plazand de opbrengst voor de goede doelen van de 14e editie van de Zandvoort Circuit Run bekendgemaakt. Zoals ieder jaar is aan de Circuit Run een landelijk goed doel gebonden, en dat was dit jaar Villa Joep, een stichting die geld inzamelt om onderzoek te bekostigen naar neuroblastoom kinderkanker.

Rotary Club Zandvoort was vorig jaar zeer onder de indruk van de presentatie van Villa Joep en al het goede werk dat zij doen en besloot vervolgens om Villa Joep voor drie edities het hoofddoel te laten zijn van de Circuit Run.

“Wij willen graag een fonds als Villa Joep met meer dan alleen donaties ondersteunen. Door ze een platform als de Circuit Run voor een langere periode te bieden, kunnen ze daarmee hun naamsbekendheid verder uitbreiden. We willen als club een verschil kunnen maken”, aldus de voorzitter van Rotary Club Zandvoort Joop Jansen.

Na een informele borrel en diner werd het uiteindelijke bedrag bekend gemaakt. Als resultaat van vrijwillige bijdragen van lopers, donaties van de horeca van Circuit Zandvoort, activiteiten van Rotary Club Zandvoort maar ook de door Villa Joep zelf georganiseerde activiteiten tijdens de Circuit Run, mocht de aanwezige wethouder Gert-Jan Bluijs een cheque van € 34.000 overhandigen aan het team van Villa Joep.

Daarnaast heeft Rotary Club Zandvoort met haar VIP Team, waarin ook de wethouder meeliep, nog een bedrag van € 3.500 weten op te halen voor diverse lokale goede doelen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Van jongeren tot ouderen en alleenstaanden tot gezinnen.

Al met al was het wederom een zeer geslaagde editie van de Zandvoort Circuit Run met mooie opbrengsten. Rotary Club Zandvoort is dankbaar voor de medewerking van Le Champion, Circuit Zandvoort en uiteraard Vila Joep. Volgend jaar vindt op zondag 24 maart de 15e editie plaats.