Afbeelding
Foto: Racen op het circuit met Into Race Control

Doe mee met de Circuit Experience van Rotary Club Zandvoort

actueel

CM.com Circuit Zandvoort stelt op maandagochtend 5 december het circuit gratis ter beschikking aan Rotary Club Zandvoort om fundraising te genereren voor Stichting Villa Joep. Steun het goede doel en doe mee aan een unieke rijvaardigheidstraining en Race Experience op het circuit!


Maandagochtend 5 december organiseert Rotary Club Zandvoort op het circuit een exclusieve en leerzame Circuit Experience. Onder leiding van organisatie Into Race Control van Maarten Jansen, tevens lid van Rotary Club Zandvoort, heeft een Rotary werkgroep met hulp van professionele race coaches en hulp instructeurs een hele coole Circuit Experience ontwikkeld.


Deelnemers zullen het gevoel van een beginnend coureur ervaren, erg spannend! De opbrengst van het evenement gaat in zijn geheel naar Stichting Villa Joep, die zich hard maakt voor onderzoek naar neuroblastoom kinderkanker, een ziekte waar jaarlijks nog te veel kinderen aan overlijden.


De deelnemers worden vanaf 07.45 uur ontvangen in de Red Bull Lounge met koffie en even later welkom geheten door race coach Dave Blom, een zeer getalenteerde coureur die samen met Max Verstappen en onder meer Charles Leclerc en Alexander Albon jarenlang op het hoogste niveau internationale kartwedstrijden reed. Blom is één van de zeven belangeloos meewerkende race coaches tijdens dit event. De coaches van Into Race Control (race coaching & autosport organisatie & events) begeleiden alle deelnemers met natuurlijk de juiste snelheid, want de deelnemers hebben niet de ervaring van Max.


Maarten Jansen is al zeven jaar lid van Rotary Club Zandvoort en kind aan huis op het circuit. Samen met andere leden van de Rotary is hij initiatiefnemer van het evenement. Maarten: “Je moet het zien als een verhoogde rijvaardigheidstraining en ‘Race Experience’. Zo krijgen de deelnemers behalve nuttige instructies ook de gelegenheid om een snelle ronde neer te zetten in een Porsche. Het instructieve deel bestaat uit eerst het rijden van de ideale lijn op de Paddock, voordat we het circuit opgaan. De basiskosten van het evenement zijn € 270 p.p., je neemt dan deel in je eigen auto. Dit bedrag is bestemd voor het goede doel, Stichting Villa Joep’. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om een BMW raceauto te hurentegen een gereduceerd tarief van € 199 per deelnemer.”


En wat gaan we doen…


Ideale lijnen oefening, een leerzame ABS rem en ontwijk instructie, daarnaast zijn er diverse competitieve elementen waarmee prijzen te winnen zijn. Naast een slalomwedstrijd bestaat ook de mogelijkheid om op een ronde te rijden op een racesimulator en zo ons Formule 1 circuit op een sim te ervaren en er is een competitie banden wisselen. Tot slot is er een interessante rondleiding over het circuit en de paddock met een fotomoment bij de plek waar Max Verstappen tweemaal werd gehuldigd als winnaar van de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix. Kortom het belooft niet alleen een leerzame maar vooral ook erg leuke happening te worden. Het event eindigt om 13.00 uur met een heerlijke lunch gevolgd door een prijsuitreiking.


Deze dag wordt tevens mogelijk gemaakt met ondersteuning van medewerkers van CM.com Circuit Zandvoort, WA motorsport, Molenaar Racing, BMW Driving Experience Slotemaker, Into Race Control, alle meewerkende coaches en instructeurs, Gideon Wijnschenk en Racesquare Circuit Zandvoort.


De belangstelling voor het evenement is groot, maar er zijn nog plaatsen beschikbaar. Kosten voor deelname bedragen € 270 per persoon. Voor wie slechts aan een enkel onderdeel van het evenement wil deelnemen kan in overleg een gereduceerde prijs worden overeengekomen. Meer informatie is verkrijgbaar bij Maarten Jansen via 06-523 940 54 of per mail: maarten@intoracecontrol.nl.


Race instructeur Maarten Jansen
Afbeelding