Zandvoort Circuit Run (foto 2022)
Zandvoort Circuit Run (foto 2022) Foto: Le Champion

Zandvoort maakt zich op voor sportief weekend

Actueel

Het laatste weekend van maart staat in Zandvoort al jarenlang te boek als het sportiefste weekend van het jaar. Zaterdag 25 wordt de 30 van Zandvoort georganiseerd, een dag later op zondag 26 maart staat in het teken van de Omloop van Zandvoort en de Zandvoort Circuit Run. Het betekent dat meer dan 24.000 wandelaars, fietsers en hardlopers naar Zandvoort zullen komen dat weekend.


30 van Zandvoort
De wandelaars verrichten op zaterdag 25 maart de aftrap van het sportweekend. 6.000 wandelaars ontdekken over afstanden van 30 of 18 km de mooie natuur van Zandvoort en omgeving. Bijna 2.000 deelnemers starten de dag bij zonsopkomst met een extra ronde van 4 km over het circuit. Bij de inschrijving konden de wandelaars een donatie doen aan de Antoni van Leeuwenhoek Foundation, dat wetenschappelijk kankeronderzoek financiert. In het centrum, waar de finish plaatsvindt, wordt zaterdagmiddag een gezellig feestje gevierd met livemuziek op het Gasthuisplein. Er is geen inschrijving mogelijk op de dag van het evenement.


Omloop van Zandvoort
Een dag later, op zondag 26 maart, trapt een recordaantal van 4.000 deelnemers het nieuwe fietsseizoen in gang bij de uitverkochte 9e editie van de Omloop van Zandvoort. Voor de start wordt de cheque aan het goede doel Stichting ALS Nederland uitgereikt en daarmee het door de deelnemers gedoneerde bedrag onthuld. Om 08.30 uur klinkt het officiële startsignaal en beginnen de fietsers met een ronde over het circuit aan hun tocht van 40, 80 of 120 km. De fietsers finishen ook op het circuit, waar ‘s middags volop ruimte is om samen met andere sporters en supporters gezellig na te praten. Inschrijven op de dag van het evenement is niet mogelijk.Zandvoort Circuit Run
Vanaf 10.00 uur is het de beurt aan een recordaantal hardlopers, maar liefst 14.000 deelnemers staan aan de start van ‘het meest afwisselende parcours van Nederland’. De Circuit Run Specials, voor sporters tussen de 4 en 18 jaar met een beperking, en de Picnic Kids Circuit Run voor kinderen van 4 t/m 13 jaar, gaan als eerste van start. Voor deze onderdelen is inschrijven op het circuit op de dag van het evenement nog mogelijk. Nadat de jonge lopertjes gefinisht zijn, mogen de andere lopers het heilige asfalt van Zandvoort op voor de afstanden van 4 km, 12 km en 10 Engelse Mijl (16,1 km).

De hardlopers konden bij hun inschrijving een vrijwillige donatie doen aan Villa Joep, dat als goede doel verbonden is aan de Zandvoort Circuit Run en zich inzet om neuroblastoom de wereld uit te helpen.

Gelijktijdig met de Omloop van Zandvoort en Zandvoort Circuit Run wordt op en rond de paddock op het circuit het racefestival gehouden. Met leuk activiteiten en veel gezelligheid is er genoeg te beleven voor deelnemers én supporters.