De 6.500 deelnemers hebben gezamenlijk € 2.496,50 bij elkaar gewandeld voor KNRM Zandvoort
De 6.500 deelnemers hebben gezamenlijk € 2.496,50 bij elkaar gewandeld voor KNRM Zandvoort Foto: Le Champion

Een zee van licht tijdens de Zandvoort Light Walk

Actueel

Zandvoort was zaterdagavond het middelpunt van een groot wandelfestijn, de Zandvoort Light Walk. In totaal deden er 6.500 wandelaars mee, verdeeld over 6, 14 en 18 kilometer. De kortste afstand was speciaal voor gezinnen. Het leuke was dat de meeste deelnemers zelf kleurrijk verlicht waren, waardoor een zee van licht ontstond. Dat maakte de gezellige sfeer compleet.

Onderweg waren verschillende lichtobjecten te zien, zoals op het strand de reddingsboot van de KNRM, die helemaal ingepakt was met gekleurde lichtjes. De KNRM had extra zijn best gedaan, omdat zij als goede doel een bedrag tegemoet kon zien wat door deelnemers extra kon worden gedoneerd bij de inschrijving. Aan het eind van de avond bleek dat KNRM Zandvoort het prachtige bedrag van € 2.496,50 tegemoet kan zien.

Langs de route kwamen de wandelaars allerlei kunstobjecten tegen met lichteffecten. De meeste deelnemers vonden vooral het stukje circuit dat werd aangedaan heel imponerend. Vooral de schuin aflopende kombocht, die in fraai zwart-wit geblokte lichteffecten was uitgelicht. Het geluid van naderende racewagens maakte het extra spannend. Al met al was het een prachtige avond met een zee van licht als hoogtepunt.

In de komende editie van de Zandvoortse Courant volgt een uitgebreid sfeerverhaal over de Zandvoort Light Walk.


Lichtstralen over het circuit
Lichtkunstwerk op het strand
Kleurrijke tunnel onder de racebaan door
Reddingboot KNRM
Disneyfiguren