Bas en Linda beleefden een zeer bijzondere bruiloft
Bas en Linda beleefden een zeer bijzondere bruiloft Foto: Renate Fotografie

Een onvergetelijke trouwdag voor Bas en Linda

Actueel

Er komt heel veel bij kijken om een feestje te laten slagen. Vooral een volmaakte trouwdag organiseren als je ook nog eens ernstig ziek bent, dat is helemaal een opgaaf. Dorpsgenoot Bas Zuurendonk en zijn aanstaande bruid Linda hadden één hele grote wens: “Hoe maken we, ondanks alle tegenslagen, van onze trouwdag een superdag?” 

Familie De Boer, overburen en goede vrienden van het stel, hoorden hun hartenwens en staken spontaan een helpende hand uit. Al 15 jaar runt de familie het pension Sixtysix aan de Burg. Engelbertstraat waar Bas en Linda een week mochten verblijven na hun trouwdag, omdat een huwelijksreis voor Bas nu niet meer gaat.

Zoon Dylan de Boer runt samen met Luka Markovic al vijf jaar het bedrijf YourBooth, dat gespecialiseerd is in het verhuren van een photobooth, lichtletters en een cocktailbar voor op feesten en partijen. De familie heeft sinds kort een hippie VW-bus aangekocht dat veel wordt verhuurd voor beurzen, maar ook regelmatig als trouwauto. Dus verrasten zij het aanstaande bruidspaar door hen met hun ludieke blauwwitte bus naar het raadhuis te brengen voor de huwelijksvoltrekking en vervolgens naar het restaurant te brengen waar het diner plaatsvond. Bas en Linda waren ontzettend blij verrast met de actie. Ook konden ze het niet geloven dat alle hulp ook nog eens gratis aangeboden werd.

Bas heeft longkanker. Door zijn ziekte kreeg hij, om de trouwerij door te kunnen laten gaan, een gipskorset aangemeten en vervolgens nog vijf bestralingen in korte tijd, om zo zijn rug te stabiliseren en de pijn te verminderen. Na twee weken ziekenhuis kon alsnog zijn grote wens worden vervuld: trouwen met zijn Linda. Uiteraard werd het een vorstelijk bustochtje voor Bas en Linda naar de trouwlocatie bij paviljoen Plazand. Daar bleek de zaal door de overburen feestelijk te zijn versierd met ballonnen, lichtletters en een photobooth. Het werd voor Bas, Linda, hun twee kinderen Freja en Saskia en de rest van de familie een geweldige trouwdag met een gouden randje, want ook de zon deed volop mee.

Crowdfunding

Bas Zuurendonk heeft een bijzondere vorm van niet kleincellig longcarcinoom met een Her2 mutatie. Hiervoor is in Nederland nog geen gerichte behandeling mogelijk en wordt ook niet door de verzekering vergoed. Echter, in verschillende landen wordt wél een middel ingezet met gerichte therapie voor mensen bij wie de gebruikelijke chemo niet meer werkt. Voor deze behandelingen in Zwitserland is veel geld nodig. De kosten zijn ongeveer € 13.500 per behandeling, iedere drie weken, plus verblijf van twee dagen en de vlucht. Intussen is zijn zus Roos een crowdfunding actie gestart om haar broer en zijn jonge gezin zoveel mogelijk te helpen. Elk bedrag is welkom! Voor meer info om Bas te helpen, ga naar www.whydonate.com of scan de QR code:

Afbeelding