admin
admin Foto: Oplaadpunt elektrisch rijden

Nieuw openbaar oplaadpunt elektrisch rijden

Algemeen

Nieuw openbaar oplaadpunt elektrisch rijden

Om tegemoet te komen aan de steeds groter wordende vraag naar laadpalen voor elektrische voertuigen in de gemeente Zandvoort, heeft het college besloten om een openbare laadpaal te plaatsen aan de dr. Joh. G. Mezgerstraat, nabij de Jacob van Heemskerckstraat. Deze laadpaal is recent geplaatst en wordt mede gefinancierd door de provincie Noord-Holland.

Zodra er een bord is geplaatst zijn deze parkeerplaatsen uitsluitend nog bedoeld voor het laden van elektrische voertuigen. Deze laadpaal is vergelijkbaar met de bestaande laadpalen aan de Hogeweg en de Zandvoortselaan. Door een aanpassing in het vergunningstelsel zijn ook parkeervergunningen voor andere gebieden geldig voor alle plekken die zijn gereserveerd voor elektrisch laden, zodat zo efficiënt mogelijk van deze gereserveerde plekken gebruik kan worden gemaakt. Het verkeersbesluit dat nodig is voor het reserveren van de twee parkeerplaatsen bij deze laadpaal is inmiddels ter inzage gelegd. In verband met het verkrijgen van subsidie is het noodzakelijk de laadpaal te plaatsen voor de afloop van de bezwaartermijn.

Zelf een openbare laadpaal aanvragen
Om het makkelijker te maken een openbare laadpaal aan te vragen heeft de gemeente een overeenkomst gesloten met Allego. Deze leverancier mag in de gemeente Zandvoort op basis van een aanvraag van een particulier of bedrijf laadpalen plaatsen in de openbare ruimte. Lees op https://openbaarladen.nl/ hoe dit werkt en of u in aanmerking komt. De aanvraag is gratis en de laadpalen zijn geschikt voor alle operators. Voor het laden betaalt u een vast tarief per uur en een starttarief.