Buiten TV alleen onder voorwaarden
Buiten TV alleen onder voorwaarden Foto: zandvoortsecourant.nl

Buiten TV alleen onder voorwaarden

Algemeen
Tijdens het EK-voetbal mogen horecaondernemers in Zandvoort onder bepaalde voorwaarden tv-schermen buiten zetten. Er wordt daarentegen geen evenementenvergunning verleend voor het plaatsen van buitenschermen op de openbare weg en/of aan de gevel tijdens het EK-voetbal 2012 om daarop de EK-wedstrijden uit te zenden. Dat heeft gemeente Zandvoort bekend gemaakt via haar website.

Rondom wedstrijden van het Nederlands elftal zal de Haltestraat worden afgesloten voor verkeer.Op terrassen met een of meerdere buitenschermen moet minimaal een medewerker aanwezig zijn die verantwoordelijk is voor het ordelijk verloop op het terras en in de directe omgeving van het terras.

Verder moeten de tv-schermen op de horecazaak gericht zijn en niet op de openbare weg. De uitzendingen op de terrassen mogen niet eerder dan een uur voor een EK-wedstrijd beginnen. Een uur na het einde van de wedstrijd moeten de televisies uit zijn.Op terrassen met tv-schermen mag geen verkoop van alcoholische dranken plaatsvinden via buitentaps en mobiele biertaps. Ook is het niet toegestaan om langer open te blijven dan normaal.

Tijdens alle wedstrijden van het Nederlands elftal mag meer geluid geproduceerd worden dan normaal, de norm komt te liggen op 75 dB(A). Hetzelfde geldt voor alle finalewedstrijden van andere landen (kwart, halve finale, plus de finale). Voor de overige wedstrijden (groepswedstrijden overige landen) gelden de reguliere geluidsnormen. Naast bovenstaande bepalingen, blijven de reguliere voorschriften en regels gelden. 
De gemeente drukt horecaondernemers en omwonenden op het hart om te streven naar wederzijds begrip en rekening met elkaar te houden in de ongetwijfeld rumoerige EK-tijd. Laten we er met z’n allen een sportief feest van maken! De gemeente Zandvoort wenst Oranje alle succes!