Oplaadpunt electrische auto's blijft gratis
Oplaadpunt electrische auto's blijft gratis Foto: zandvoortsecourant.nl

Oplaadpunt electrische auto’s blijft gratis

Algemeen
Sinds de opening van de parkeergarage van het Louis Davids Carré op 14 april van dit jaar, is het mogelijk om elektrische auto’s op te laden bij vier speciale NRGSPOT’s van Eneco. Tot en met oktober jl. was het opladen gratis. Besloten is om deze termijn te verlengen tot1 april 2012 in het kader van een landelijke actie rond het stimuleren van het gebruik van elektrische auto’s.

Elektrische auto’s zijn bezig aan een voorzichtige opmars. Er komen steeds meer modellen op de markt, de verkoopaantallen stijgen en er rijden steeds meer elektrische auto’s in onze regio.
Er is ingespeeld op de maatschappelijk vraag naar duurzaamheid. In samenwerking met Eneco zijn er in de parkeergarage vier parkeerplaatsen gerealiseerd met oplaadpunten voor elektrische auto’s. Hier kunnen bezitters van een elektrische auto hun voertuig met groene stroom opladen. Eneco heeft inmiddels verspreid over Nederland zo’n 50 van deze NRGSPOTS geplaatst.

Hoe werkt het opladen?
Met de OV-chipkaart wordt geïdentificeerd, daarna kan het voertuig aan de NRGSPOT worden gekoppeld. Snel, eenvoudig en veilig, want het voertuig kan alleen worden losgekoppeld na afmelding met dezelfde OV-chipkaart. Iemand met een laadpas van bijvoorbeeld de gemeente Amsterdam of stichting E-laad.nl kan met een en dezelfde pas bij alle openbare laadpunten in heel Nederland tot 1 april 2012 gratis opladen, dus ook in Zandvoort.

De gemeentelijke garage die momenteel plaats biedt aan ongeveer 168 auto’s is geopend tussen 8.00 en 22.00. Uitrijden kan 24 uur per dag en zeven dagen per week. Er zijn vier parkeerplaatsen voor invaliden en er is een openbare toiletvoorziening.