Wereldrecordpoging bij De Haven van Zandvoort
Wereldrecordpoging bij De Haven van Zandvoort Foto: zandvoortsecourant.nl

Wereldrecordpoging bij De Haven van Zandvoort

Algemeen

Kunstenaar Geoffrey Wijn gaat proberen een wereldrecord neer te zetten. Hij laat zich woensdag 3 juni bij De Haven van Zandvoort 12 uur lang opsluiten in een houten hokje van 2x1 meter voor de actie Lock me Up-Free a Girl en tijdens dit halve etmaal gaat hij proberen om iedere 10 minuten een schilderij te maken. 

Geoffrey Wijn, alias ‘Wine’, heeft sinds de eerste editie in 2012 alle jaren aan de actie Lock me Up-Free a Girl meegedaan door bij alle deelnemers in een hokje terplekke schilderijen te maken, die hij vervolgens schonk aan de deelnemer zodat deze het kunstwerk kon veilen op zijn of haar veilingsite. Dit jaar laat hij zichzelf 12 uur opsluiten, om zich letterlijk een weg naar de vrijheid schilderen. “De poging is voor mij geslaagd als ik 72 schilderijen heb gemaakt”, aldus Wine. Deze komen dan direct op de online veilingsite van Free a Girl. 

Over Lock me Up-Free a Girl 
Wereldwijd worden miljoenen meisjes gedwongen tot prostitutie. In India worden duizenden meisjes opgesloten in bordelen, in hokjes van 1 bij 2 meter. Hun leven is een hel. Om aandacht te vragen voor dit probleem, wordt van dinsdag 2 juni tot en met zaterdag 6 juni de actie Lock me Up-Free a Girl gehouden. Om zoveel mogelijk geld in te zamelen, laten deelnemers zich op verschillende locaties door heel Nederland, 12 uur lang opsluiten in een vergelijkbaar hokje. Hoe meer geld er wordt opgehaald, hoe meer meisjes Free a Girl uit de prostitutie kan bevrijden.