Wandelaars kunnen zich nog inschrijven
Wandelaars kunnen zich nog inschrijven Foto: zandvoortsecourant.nl

Wandelaars kunnen zich nog inschrijven

Algemeen

Wandelaars die graag mee willen doen aan het eerste lustrum van de 30 van Zandvoort op zaterdag 28 maart, kunnen zich nog inschrijven tot en met 15 maart via www.30vanzandvoort.nl. Organisator Le Champion verwacht een record aantal deelnemers aan de start op het Circuit Park Zandvoort. Momenteel staan er al ruim 4.500 wandelaars ingeschreven.

De hoofdafstand van 30 km, die het populairst is onder de deelnemers, heeft een uniek parcours waarbij strand, natuur en cultuur elkaar afwisselen. Dit jaar kan er voor het eerst gekozen voor een kortere route over 18 km.

De wandeltocht begint vanaf het Circuit Park Zandvoort, waar om 08.00 uur het officiëlle startschot klinkt van de 30 km. De route van de hoofdafstand gaat een aantal kilometer over het Noordzeestrand en gaat vervolgens door de prachtige en groene omgeving van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Culturele hoogtepunten op de route zijn onder andere Landgoed Duin & Kruidberg en Landgoed Duinlust. Daarnaast kan de Ruïne van Brederode en het Kopje van Bloemendaal bewonderd worden en wordt het Visserspad bewandeld. In de route is ook het openluchttheather en wandelpark Caprera opgenomen. De 18 km route brengt een bezoek aan het prachtige Vogelmeer en loopt langs het Wisentengebied Kraansvlak. Beide afstanden worden afgesloten in het bruisende centrum van Zandvoort.

Wandel mee en steun kankeronderzoek!
Ook dit jaar is de Antoni van Leeuwenhoek Foundation het goede doel van de 30 van Zandvoort. Deelnemers kunnen bij inschrijving een bijdrage leveren voor kankeronderzoek in het Antoni van Leeuwenhoek. Maar ook kunnen ze zich, individueel of bijvoorbeeld als groep, laten sponsoren door vrienden, familie en collega’s. De wandelaars dragen zo bij aan de ontwikkeling van kankertherapie op maat voor iedere, individuele patiënt. Bij de editie in 2014 werd al € 5.892,- opgehaald voor dit goede doel.
Meer informatie: www.30vanzandvoort.nl