Zandvoort maakt zich op voor sportief weekend
Zandvoort maakt zich op voor sportief weekend Foto: zandvoortsecourant.nl

Zandvoort maakt zich op voor sportief weekend

Algemeen
Komend weekend zal in Zandvoort de lente losbarsten. In het weekend van 24 en 25 maart zullen tijdens de opening van het strandseizoen de wandeltocht, de 30 van Zandvoort en de hardloopwedstrijd, de Runner’s World Zandvoort Circuit Run de badplaats flink wakker schudden.

Met maar liefst 3.716 deelnemers aan de 30 van Zandvoort en 11.800 deelnemers aan de Runner’s World Zandvoort Circuit Run zijn deze evenementen dit jaar weer goed voor een hoop spektakel. Het weekend zal bol staan van de festiviteiten die plaats zullen vinden in het dorp en op het strand.

30 van Zandvoort
De 30 van Zandvoort maakt dit jaar een enorme groei door. Na de succesvolle eerste editie is de belangstelling dit jaar bijzonder groot. De gemeenten Zandvoort, Velsen en Bloemendaal mogen dit jaar maar liefst 3.716 wandelaars verwelkomen. Deze dag zal omlijst worden door diverse activiteiten om de dag voor de wandelaars nog specialer te maken. Zo is aan de inwoners van de gemeenten gevraagd gezellige muziek te draaien, ballonnen op te hangen en de huizen te versieren.
Ook het bedrijfsleven in Zandvoort krijgt een impuls tijdens het weekend. Zo is in diverse horecagelegenheden het Zin in Zandvoort menu verkrijgbaar zijn. Met dit menu kunnen deelnemers op vertoon van hun stempelkaart of startnummer voor een speciale prijs een 3-gangenmenu bestellen. Ook hotels en andere slaapaccommodaties in Zandvoort stromen langzaam vol door het grote aantal deelnemers aan de beide evenementen.

Runner’s World Zandvoort Circuit Run
Tijdens het 5-jarige bestaan van de Runner’s World Zandvoort Circuit Run staat het dorp volledig in het teken van de Zandvoort evenementen. Naast de bijna 12.000 deelnemers zullen ook de inwoners en ondernemers van Zandvoort proberen de sfeer er massaal in te brengen. Niet alleen door het dorp helemaal te versieren, maar ook door een groot dorpsfeest. Ook dit jaar wordt het mooist versierde huis van Zandvoort beloond met een spectaculaire prijs. Verder wordt er tijdens het evenement natuurlijk, net als bij alle andere evenementen van Le Champion, stil gestaan bij het goede doel. Zo wordt er dit jaar voor Make-A-Wish Nederland gelopen door kinderen en scholieren. Maar ook staatssecretaris van justitie, Fred Teeven, en de burgemeester van Zandvoort, Niek Meijer lopen voor het goede doel. Beide zullen zij deelnemen aan de 12 km. Verder zullen ook de winnaars van vorig jaar, Bashir Abdi en Veerle Dejaeghere weer aan de start van de 12 km verschijnen. Naast de welbekende 12 km zal er tijdens de Zandvoort Circuit Run ook nog de 5 km Men’s en Ladies Circuit Run, het Scholenkampioenschap, de Kids Circuit Run en de Business Run plaats vinden. Voor het Scholenkampioenschap hebben maar liefst 27 teams zich aangemeld.

Bron: Le Champion