Veel activiteiten in het weekend van 24 en 25 maart
Veel activiteiten in het weekend van 24 en 25 maart Foto: zandvoortsecourant.nl

Veel activiteiten in het weekend van 24 en 25 maart

Algemeen
Op zaterdag 24 en zondag 25 maart gonst het in Zandvoort van de activiteiten rondom de 2e editie van de ‘30 van Zandvoort’ en de 5e editie van de Runner’s World Zandvoort Circuit Run. Veel ondernemers en inwoners hebben positief gereageerd op de oproep om de gasten warm te onthalen in Zandvoort.

Het begint eigenlijk al op de vrijdagavond 23 maart, want vanaf dan zal een aantal restaurants in het centrum het hele weekend een speciaal ‘Zin in Zandvoort’-menu serveren, ieder uiteraard met zijn eigen invulling. Het zijn: BliSS en Grand café XL aan het Raadhuispleinde Vier Geboden en Piripi in de Kerkstraatcafé Neuf, MMX en Filoxenia in de HaltestraatLadychef in de Zeestraat en paviljoen Jeroen en PlaZand op het strand. Ze zijn te herkennen aan de ‘Zin in Zandvoort-menuposter en ze rekenen voor een 3 gangenmenu slechts € 19,50.

Zaterdag: 30 van Zandvoort
Zaterdag 24 maart is de dag van de wandeltocht ‘30 van Zandvoort’. Om de wandelaars, die vanaf Circuit Park Zandvoort starten, feestelijk in het centrum te ontvangen zijn tal van activiteiten georganiseerd, hoofdzakelijk rondom de finish in de Haltestraat. Er speelt een dweilorkest rondom het Raadhuisplein, een DJ draait op het Stationsplein en dorpsomroeper Gerard Kuijper laat van zich horen nabij de spoorovergang aan de Sophiaweg. Bij café Neuf treedt een zanger op en wordt een barbecue georganiseerd. Verder zullen in het dorp door promotiemeisjes lawaaimakers worden uitgedeeld. De route echter zal dit jaar anders zijn rondom het finish-gebeuren. Waar de lopers vorig jaar vanaf de Haarlemmerstraat de Grote Krocht opgingen, gaan ze nu via de Hogeweg naar de Poststraat en via het Kerkplein en Raadhuisplein naar de Haltestraat.

Zondag: Circuit Run
Zondag 25 maart is het hoogtepunt van dit weekend. 12.000 deelnemers hebben zich ingeschreven voor de 5e editie van de Circuit Run. Het mederendeel van de atleten zal deelnemen aan de 12 kilometer, die vanaf het circuit en via het strand naar het eindpunt van boulevard Paulus Loot voert en via de Brederodestraat, het Gasthuisplein, de Haltestraat, Van Speijkstraat en Burg. van Alphenstraat terug naar de finish op het circuit gaat. In het centrum is van alles te doen om de atleten het naar de zin te maken. Er spelen diverse blaaskapellen en dweilorkesten. Kenamju verzorgt weer een demonstratie spinning naast café Neuf. Studio 118 geeft dansdemonstraties op het Gasthuisplein waar ook diverse artiesten zullen optreden. Verder zullen er steltlopers door het dorp lopenis er een speciale hotdog- en soeptent waarvan de opbrengst voor het goede doel (Make-A-Wish Nederland) is en verreist een promotiedorp op het Raadhuisplein.

Promotiedorp
In het promotiedorp vindt u stands van onder andere een van de hoofdsponsors het Haarlems Dagblad, is er een demonstratie Just Bounce onder leiding van Remy Draaijer en zijn er yoga-demonstraties van Ayurvedic Touch. Verder kunt u bij de stand van Diëtistenpraktijk Pure & Simple gratis impedantiemeting (=wegen met uitdraai van gewicht, vetpercentage, vetmassa, vocht en spiermassa) laten verrichten. Tevens is er een prijsvraag waar iedereen aan mee kan doen. Alle goede antwoorden krijgen sowieso een prijs.

iPad winnen
Dan als klap op de vuurpijl geeft de grote hoofdsponsor van de Runner’s World Zandvoort Circuit Run iedere dag twee iPads weg voor het mooist versierde huis langs zowel de wandelroute als de route door het centrum van de hardlooprace. Overigens kunnen initiatiefnemers zich nog steeds melden bij Ben Zonneveld of Ingrid Muller.