Feestelijke opening brandweerkazerne
Feestelijke opening brandweerkazerne Foto: zandvoortsecourant.nl

Feestelijke opening brandweerkazerne

Algemeen

Op zaterdag 16 maart wordt de nieuwe brandweerkazerne aan de Linaeusstraat 2 feestelijk geopend. Om 15.00 vindt de officiële openingshandeling plaats door burgemeester Niek Meijer, postcommandant brandweer Sander Boon en voorzitter van de Zandvoortse reddingsbrigade, Jan-Hein Carree.

De brandweerkazerne is ontworpen door Jeanne Dekkers Architectuur uit Delft. Het gebouw geeft op een verrassende wijze een antwoord op zowel de eigenheid van de locatie als aan de diverse gebruiksambities en verwachtingen. Alle vaar- en voertuigen van de brandweer en reddingsbrigade worden hier ondergebracht. In de zomerperiode zal er tevens een ambulance paraat staan.

“Het ontwerp heeft geresulteerd in een gebouw met een hoge mate van oorspronkelijkheid, natuurlijke kwaliteit en allure. Het drukt de vitaliteit van de diverse functies uit door middel van een uitstekende kop waarin de schone functies zijn gehuisvest, met daarnaast het transparante uitrukgedeelte. De horizontale belijning in de gevel versterkt de dynamiek van het gebouw. Dit alles gemetseld in een duinzandkleurige baksteen, welke mooi aansluit op de duinen in de omgeving”, licht de architect het gebouw toe. Iedereen is van harte welkom om bij de officiële opening aanwezig te zijn en vervolgens het gebouw te verkennen. Bezoeker die met de auto komen, kunnen parkeren bij de begraafplaats en te voet de borden langs het fietspad volgen.