Afbeelding

Watersportvereniging mag permanent clubgebouw

Algemeen

De commissie Raadszaken heeft het voorstel van de hoorcommissie aangaande het ontwerpbestemmingsplan Strand & Duin overgenomen, inclusief de mogelijkheid voor de Watersportvereniging Zandvoort (WVZ) om onder strikte voorwaarden een permanent clubgebouw op het strand te realiseren. Dat werd afgelopen dinsdag duidelijk in een ingelaste vergadering, die door veel watersporters en strandpachters werd bijgewoond.

Het te realiseren clubgebouw was eigenlijk niet eens een ‘hot’ item, alleen de eventuele mogelijkheid voor ‘openbare horeca’ wordt door de raad strikt aan banden gelegd. Waar echter het meest over werd gediscussieerd was het bouwoppervlak voor de strandpaviljoens en een door de brandweer opgelegde ‘brandgang’ van 7,5 meter breed tussen de diverse gebouwen. Wethouder Wilfred Tates gaat opnieuw informeren of deze afstand inderdaad zo groot moet zijn.

Het college was er in eerste instantie van uitgegaan dat de paviljoens niet groter zouden worden dan 500 m². De hoorcommissie echter stelt de raad voor om 700 m² voor bebouwing in aanmerking te laten komen. In het uiteindelijke collegevoorstel wordt uitgegaan van 600 m². De vrees van het college, en van bewoners, dat er dan met name in het gedeelte van de Middenboulevard een langgerekt lint van bebouwing zou ontstaan werd door de hoorcommissie, en een aantal insprekers, van de hand gewezen. Het overgrote deel van de commissieleden nam het voorstel van de hoorcommissie van de raad over. Tates beloofde eveneens dat watersportcentrum The Spot dezelfde positie krijgt als een ‘normaal’ strandpaviljoen.

De Welstandsnota Strand werd, noodzakelijk om sturing te kunnen geven aan de ruimtelijke kwaliteit van bebouwing op het strand, met slechts een enkele vraag uit de commissie aangenomen, met het advies aan de agendacommissie om deze als hamerstuk op de agenda te zetten.