Afbeelding

Datum F1 Heineken Dutch Grand Prix 2025 bekend

Actueel

De editie van 2024 staat nog voor de deur maar de FOM (Formula One Management) heeft vandaag bekend gemaakt dat de 2025 Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix plaatsvindt op zondag 31 augustus. Daarmee valt de Grand Prix van dat jaar in het eerste weekend na de zomervakantie in regio Noord.

De kaartverkoop voor de Dutch Grand Prix van 2025 start eind augustus, vrijwel direct na de editie van 2024 die op 25 augustus plaatsvindt. De belangstelling is groot, voor dit jaar waren de reguliere weekendkaarten al snel uitverkocht. Wel zijn er nog kaarten beschikbaar voor Super Friday op 23 augustus. 

Super Friday is voor iedereen

Deze openingsdag is in de eerste drie jaren met recht uitgegroeid tot ‘Super Friday’, mede omdat deze dag toegankelijk is gemaakt voor een grotere doelgroep. Op het programma van die dag staan onder andere de eerste trainingen van de Formula 1, races van de Porsche Super Cup en de F1 Academy. Het entertainment programma van deze fandag wordt binnenkort bekend gemaakt.

Jan Lammers sportief directeur van de Dutch Grand Prix: “Met het afscheid van Jumbo als partner verdwijnt de Super Friday niet. Integendeel, we maken ons klaar voor de volgende stap, want voor ons is de Super Friday altijd al meer geweest dan alleen de opening van het raceweekend. We willen een ongeëvenaard spektakel creëren dat het beste van het beste in de wereld van sport en entertainment samenbrengt. Of je nu een doorgewinterde racefan bent of gewoon op zoek naar een bucketlist-ervaring, Super Friday is voor iedereen en wordt dus in 2024 al spectaculairder dan ooit.”