Stormachtige jubileumeditie CircuitRun
Stormachtige jubileumeditie CircuitRun Foto: Le Champion

Meer dan 16.000 hardlopers trotseren stormachtige jubileumeditie CircuitRun

Actueel

De 16.000 hardlopers die zondag naar Zandvoort kwamen voor de 15e jubileumeditie van de Zandvoort Circuit Run, kregen met allesbehalve lenteachtig weer te maken. Het hardloopevenement vond dit jaar plaats onder stormachtige omstandigheden. De stevige westenwind zorgde bovenop het afwisselende parcours over diverse ondergronden voor een extra uitdaging. 

Om 10.00 uur sprongen de lichten op groen voor de 15e editie van de hardloopwedstrijd. De Circuit Run Specials mochten als eerste het heilige asfalt van Circuit Zandvoort warm maken. Daarna kwamen de jonge hardlooptalenten in actie bij de Picnic Kids Circuit Run over 900 meter en 2.600 meter. Om 10.50 uur was het circuit voor de deelnemers van de 4 km (One Lap). Ruim 4.000 deelnemers genoten van het spectaculaire circuit. 

Winnaars

Om 11.45 uur werd het startsein voor de wedstrijd 12 km gegeven door de Sport-wethouder Lars Carree. Een kopgroep met onder andere Richard Douma, Remyo Tielsema, Edwin Sjerps en Sander Vercauteren liep de gehele wedstrijd op kop. Edwin Sjerps werd uiteindelijk als winnaar afgevlagd in een tijd van 38.12. Gevolgd door Sander Vercauteren in 38.14 en Remyo Tielsema als derde in 38.18. Bij de vrouwen won Maureen Koster voor de derde keer in Zandvoort in 41.36. 

Om 13.00 uur ging de laatste groep van start op de 10 Engelse Mijl, bijna 5.000 lopers trotseerden het circuit, het strand, de duinen en het dorp voor zij werden onthaald voor de eretribune. 

Sportorganisatie Le Champion wilde dit jaar groots uitpakken om de jubileumeditie te vieren op Paddock 2. Door het koude onstuimige weer bleef het échte feestje op het festivalplein uit. Toch kijkt de organisatie terug op een geslaagde editie.

Afbeelding
Afbeelding
Stormachtige jubileumeditie CircuitRun
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding