137 van deze beschilderde plankjes krijgen een plek bij het boothuis van KNRM Zandvoort
137 van deze beschilderde plankjes krijgen een plek bij het boothuis van KNRM Zandvoort

Kinderkunstlijn Zandvoort in teken van 200-jarig KNRM

Actueel

Vrijdagmiddag is het door 137 Zandvoortse kinderen beschilderde hekwerk opgedragen aan Redders op zee ter ere van het 200-jarig bestaan van de KNRM in Nederland onthuld door wethouder Lars Carree. Elk jaar laten de kinderen zich inspireren door een thema. Dit jaar was dit KNRM 200 jaar.

Op 11 november 1824 werd het reddingstation in Zandvoort officieel benoemd als KNRM station. Sinds het ontstaan hebben vrijwilligers, vaak met gevaar voor eigen leven, zich ingezet om mensen in nood op zee te redden. Dat maakte dat de kinderen een ode willen brengen aan de Redders op Zee.

“De kinderen in Zandvoort groeien op met de zee en haar verhalen. Die zijn verwerkt in de bordjes, elk bordje laat een eigen ervaring zien en dat is echt geweldig knap gedaan”, aldus Schipper Jan Willem van den Bout. Er is hard gewerkt door alle basisschool kinderen en docenten van groep 8 om een groot hek te maken dat het 200-jarig bestaan van de KNRM viert.

Kunst op school

Het team Kunst op School zet zich al jaren in voor de schooljeugd van Zandvoort. Kunstenares Marianne Rebel bezocht ook dit schoolseizoen weer alle scholen en gaf gastlessen over kunstgeschiedenis, inspiratie en kunstvormen. De kinderen komen dan een paar dagen later, goed voorbereid en gemotiveerd, naar de educatieruimte van het Zandvoorts Museum (Oude brandweerkazerne).