Op de foto met het fleurige kunstwerk op het strand
Op de foto met het fleurige kunstwerk op het strand

Jong en oud genoot zaterdag van een zee aan lichtkunstwerken tijdens Zandvoort Light Walk

Actueel

Zandvoort stond zaterdagavond in het teken van de 3e editie van de Zandvoort Light Walk. Een recordaantal van 6.700 deelnemers genoot van lichtkunstwerken en verrassende acts langs de routes van 6, 10, 14 en 18 km. Voor KNRM Zandvoort, ook dit jaar het goede doel van het evenement, werd het mooie bedrag van € 3.036 opgehaald.

Met ruim 300 deelnemers van jonger dan 10 jaar en ook bijna 300 wandelaars van 70 jaar en ouder, bewees dat de Zandvoort Light Walk voor iedereen kan zijn. De 10 km-route was met 2.250 deelnemers het populairst, op de voet gevolgd door de Family Walk van 6 km die met 2.000 wandelaars uitverkocht was.

Het eerste startsignaal werd gegeven door wethouder Lars Carree. Vanaf de Kleine Krocht vertrokken de 6.700 wandelaars in verschillende groepen voor hun tocht langs een van de routes van 6, 10, 14 of 18 km. De weergoden waren de deelnemers goed gezind, op slechts wat spetters halverwege de avond na bleef het droog, met weinig wind. 

Volop beleving onderweg

Met op tientallen plekken in het dorp lichtkunst, acts en straattheater was er voor de wandelaars veel om zich over te verwonderen. Zo lichtten projecties de watertoren en de St. Agathakerk uit. Ook de wandelaars droegen bij aan de fantastische sfeer. Behalve dat heel veel deelnemers de pet met lampje droegen die voor de start werden uitgedeeld, gaven veel deelnemers gehoor aan de vraag om versierd met lichtjes naar de Zandvoort Light Walk te komen. Samen vormden de wandelaars een feestelijke lichtjesslinger die vanaf het eind van de middag tot middernacht door Zandvoort kronkelde. Ook de inwoners van Zandvoort zorgden er met lichtjes en muziek vanuit huizen en tuinen voor dat er langs de routes nog meer gezelligheid was.

€ 3.036 voor KNRM Zandvoort

Deelnemers aan de Zandvoort Light Walk konden bij hun inschrijving een vrijwillige donatie doen aan KNRM Zandvoort. Het lokale reddingstation was ook bij deze editie als goed doel aan het evenement verbonden. Voordat de avond écht begon en de eerste 500 Family Walk-deelnemers van start mochten gaan, overhandigde Ruud van der Velde, voorzitter van Le Champion, namens de wandelaars een cheque met het mooie bedrag van € 3.036 uit aan Gillis Kok van KNRM Zandvoort.

Jan Willem van den Bout, schipper van KNRM Zandvoort, reageerde heel verheugd op de cheque: “We zijn dit jaar 200 jaar redders op zee en vieren dat het hele jaar door met allerlei evenementen, waaronder een grote expositie in het Zandvoorts Museum vanaf september. Met de donatie van de wandelaars kunnen we als vrijwilligers onze kerntaken zoeken en redden op zee veilig blijven doen.”

Wandel het voorjaar tegemoet

Volgend jaar staat de Zandvoort Light Walk zaterdag 15 februari op de wandelagenda. Maar dit voorjaar is er eerst nog de 30 van Zandvoort, dat op 23 maart onderdeel is van het Sportiefste weekend met o.a. de bekende Circuit Run. 

Levende engel in de Van Speijkstraat
KNRM Zandvoort was het goede doel en stond met de versierde reddingboot op het strand
Een wel heel bijzonder vervoermiddel bij het Stationsplein
Mooie lichteffecten op het circuit
Veel families liepen de Family Walk
Een glitterbol gaf een prachtig effect in de tunnel die onder het circuit door ging