Impressie uit de plannen die in 2021 waren gepresenteerd
Impressie uit de plannen die in 2021 waren gepresenteerd Foto: Visie Badhuisplein is een hamerstuk geworden

Informatieavond over plannen voor Badhuisplein

Actueel

Nadat vorig jaar al een wooncomplex aan het Badhuisplein was neergehaald is nu ook het gebouw ernaast gesloopt. Een en ander is nodig omdat er plannen zijn om het plein te gaan herinrichting. Dinsdagavond 19 maart wordt een informatieavond georganiseerd waarin de gemeente de plannen presenteert.

Al jarenlang wordt er gesproken over het ontwikkelen van het Badhuisplein. Dit plein geldt als een verbinding tussen het centrum en het strand en is daarom een belangrijke plek voor Zandvoort.

De bedoeling is dat het Badhuisplein een mooie plek gaat worden met nieuwe gebouwen, ruimte voor winkels, horeca en woningen. Het plein zelf zal tegelijkertijd een flinke opknapbeurt krijgen. De huidige plannen zijn inmiddels zo ver uitgewerkt dat de gemeente ze graag met de inwoners wilt delen. Daarom wordt dinsdagavond 19 maart van 19.00 tot 21.00 uur een informatieavond georganiseerd in De Haven van Zandvoort.

Tijdens deze avond presenteert de gemeente het stedenbouwkundig plan. Daarin staan onder andere een hotel, een woongebouw, het plein zelf en diverse voorzieningen gepland. Na de presentatie krijgt iedereen de gelegenheid om te reageren, want de gemeente wil juist graag weten wat de inwoners van de plannen vinden.

Aanmelden voor de avond kan door een mail te sturen naar badhuisplein@zandvoort.nl. Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente, ga naar de projectpagina Ontwikkeling-badhuisplein.

Voor ondernemers wordt in de ochtend van 19 maart een aparte bijeenkomst georganiseerd. Zie voor meer informatie en aanmelden: www.ondernemersplatformzandvoort.nl.