Afbeelding
Foto: De appartementen op het Badhuisplein gaan nu dan toch eindelijk gesloopt worden

Appartementencomplex op Badhuisplein gaat volgende week plat

Actueel

Na eerst asbest en leidingen verwijderd te hebben, start volgende week de sloop van het oude appartementencomplex aan het Badhuisplein. Met een grote kraan wordt vanaf de kant van het Fauvageplein het pand gesloopt. 

Ondertussen gaat deze week het slopen aan de binnenkant gewoon door. Met name aan de kant van de souvenirshop wordt het pand losgemaakt van de Rotondeflat. Aan de buitenkant is momenteel nog niet zoveel zichtbaar, maar in het gebouw worden de vloeren deel voor deel gesloopt. Als dit gedaan is wordt de buitengevel gecontroleerd naar binnen gedrukt en zal de afscheiding te zien zijn.

In eerste instantie zou deze week begonnen worden met het neerhalen van het gebouw, maar vanwege Hemelvaartsdag is dat een week uitgesteld.

Omwille van de veiligheid wordt het Fauvageplein volgende week van maandag tot en met vrijdag niet bereikbaar vanaf de Burgemeester Engelbertsstraat. Bestemmingsverkeer kan het Fauvageplein bereiken door vanaf de Burgemeester Engelbertsstraat het Schuitengat in te rijden. 

Meer informatie over de ontwikkeling van het Badhuisplein is te vinden op de projectpagina van de gemeente: Ontwikkeling Badhuisplein