Afbeelding
Foto: De Passagepanden langs de Engelbertsstraat (archieffoto

Sloopplannen gemeente zetten door

actueel

Vorige week konden we al berichten dat de voorbereidingen tot sloop van de leegstaande appartementen aan het Badhuisplein in gang is gezet. Nu deelt de gemeente mee dat komende maandag ook zal worden begonnen met de sloop van de veelbesproken ‘Passagepanden’.


Maandag 5 december zal worden begonnen met het demonteren van de commerciële panden aan de Burg. Engelbertsstraat. Het gaat dan om de huisnummers 2 t/m 42, uitgezonderd de nummer 6, 8 en 10. Deze drie panden betreffen restaurant Le Grand Prix, waar nog een juridische procedure loopt.


Wethouder Peter Kramer is blij dat er eindelijk schot in de zaak zit: “Het heeft veel te lang geduurd. Met deze sloop maken we een volgende stap naar de bouw van woningen voor starters in de sociale huur en goedkope koop op deze plek.”


Nog voor de kerstvakantie worden de panden boven het maaiveld gesloopt. Na de kerstvakantie worden ook de kelders verwijderd. De verwachting is dat de sloopwerkzaamheden circa twee maanden zullen duren. Er is zeer beperkt asbest aanwezig dat door een gespecialiseerd bedrijf veilig wordt verwijderd.


Omwonenden hebben een informatiebrief ontvangen. Daarin staat onder andere dat alle werkzaamheden op werkdagen worden uitgevoerd tijdens de normale werktijden en dat er geen wegen worden afgesloten.


‘Entree van Zandvoort’


De sloop van de passagepanden is een losstaand onderdeel van de ontwikkeling van de ‘Entree van Zandvoort’. In dit gebied komen nieuwe woningen, hotel Palace wordt uitgebreid en er komen duidelijke looproutes van en naar het strand.


De stedenbouwkundige visie voor Entree van Zandvoort is door de gemeenteraad vastgesteld en hier te vinden.